Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Θα αγοράζατε ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατάσταση?

28/2/2020

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να αγοράσετε ένα τόσο παλαιό και φθαρμένο αυτοκίνητο? To παλιό Beetle βρέθηκε τυχαία και αγοράστηκε για 1.500 ευρώ. Τώρα, ανακαινισμένο, η αξία του φτάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

To VW Beetle είναι ένα από τα μοντέλα που άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο της αυτοκίνησης, όχι μόνο επειδή σημείωσε πολλά εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο αλλά και επειδή έγινε μέρος της κουλτούρας μιας ολόκληρης γενιάς μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένα από τα πρώτα Beetle που κατασκευάστηκαν ήρθε στα χέρια ενός φίλου του συγκεκριμένου μοντέλου, του Ondrej Brom, όταν αυτός θέλησε να το αγοράσει και να το ανακαινίσει, μη μπορώντας να το βλέπει να σκουριάζει εκεί που το είχαν παρατήσει. Μάλιστα, το είχε βάλει στο μάτι από τα χρόνια που ήταν φοιτητής και περίμενε καρτερικά περίπου 9 χρόνια μέχρι ο ιδιοκτήτης του να το θέσει προς πώληση. Ο ίδιος ανέφερε: «Έτρεξα σπίτι του να το αγοράσω. Δεν είχα τα λεφτά που χρειάζονταν να το αγοράσω αλλά έπεισα τον ιδιοκτήτη να με αφήσει να προλάβω να πάω στην τράπεζα».



Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανακαίνισης του και δεν άργησε να αποκαλυφθεί πως ο «σκαραβαίος» που μόλις είχε αγοράσει ο Ondrej Brom, δεν ήταν απλά ένα παλιό Βeetle αλλά μόλις το 20ο KdF-wagen Type 60 που κατασκευάστηκε, πριν καν η εταιρεία ονομαστεί σε Volkswagen. Μάλιστα, το αυτοκίνητο έχει και κάποια μικρή ιστορία από πίσω του, αφού έγινε γνωστό πως είχε γίνει δώρο στον γνωστό Βερολινέζο συνθέτη Paul Linke δύο χρόνια αφού η Mεγάλη Βρετανία κήρυξε τον πόλεμο στην ναζιστική Γερμανία.
Όταν κατάλαβε τι είχε στα χέρια του, ζήτησε την βοήθεια του Πολωνού Jacek Krajewski, ειδικού σε τέτοια project, ώστε το αυτοκίνητο να λάβει την σωστή φροντίδα.
Αν και μπορούσε να βγάλει αρκετά χρήματα αν το έβγαζε σε δημοπρασία, οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο  σύντομα. Ο ίδιος δηλώνει φίλος των «σκαραβαίων» και ότι θέλει να περάσει αρκετό χρόνο μαζί του, πριν το αποχωριστεί.

Ο Brom έδωσε περίπου 1.500 ευρώ για να το αγοράσει και πλέον, η αξία του ως το πιο παλιό Beetle που βρίσκεται «εν ζωή» εκτιμάται από τους ειδικούς σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις