Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έχει υπολογιστεί ότι την εβδομάδα μπορούν να εξοικονομηθούν μέχρι και 2.100 κιλοβατώρες.

Θα ανάβουν τα φώτα μόνο όταν περνάς!

12/1/2018

Επανάσταση στον τρόπο που φωτίζεται το οδικό δίκτυο σε όλες χώρες του κόσμου θέλει να φέρει η τεχνολογία αυτή. Δείτε τι κάνει!

Mια νέα τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας παρουσίασε μια start-up εταιρεία ονόματι Comlight με έδρα στην πόλη Gralum της νότιας Noρβηγίας.

Η καινοτομία αυτή επιτρέπει τον ταχύ έλεγχο των επιπέδων του φωτισμού του οδικού δικτύου, ανάλογα με το αν περνά όχημα ή πεζός από τον δρόμο μέσω ειδικών ραντάρ που συνδέονται με τα φώτα. Μόλις ανιχνευτεί κάποια κίνηση, το φως ανάβει πιο δυνατά και μεταδίδεται η πληροφορία της κίνησης και στις υπόλοιπες. Με την σειρά τους, τα ραντάρ ανάλογα με την κίνηση στον δρόμο και την ταχύτητα κάνουν τα φώτα να αυξομειώνουν την ένταση τους από το 20% όταν δεν περνά κανείς μέχρι το 100% όταν περνάει κάποιο όχημα.

Το σύστημα αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα το κάθε κομμάτι του οδικού δικτύου ανάλογα με την ποιότητα του οδοστρώματος, την ορατότητα των οδηγών και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ενώ το λογισμικό μπορεί να ρυθμιστεί εξ αποστάσεως εύκολα και γρήγορα όταν είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει εταιρεία, έχει υπολογιστεί ότι την εβδομάδα μπορούν να εξοικονομηθούν μέχρι και 2.100 κιλοβατώρες σε σχέση το τωρινό σύστημα με τις λάμπες που φωτίζουν στο φουλ  είτε περνά κάποιος είτε όχι. Η απόσβεση της επένδυσης υπολογίζεται ότι μπορεί να γίνει σε διάστημα μικρότερο των πέντε ετών.

Δείτε το video.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις