Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μία συνεργασία η οποία κοντεύει να αποκτήσει πλέον τίτλους «συγγένειας» γιορτάζουν η Citroën και η Total.

Τι γιορτάζουν Citroen και Total!

12/7/2018

Σε εορταστικό mood Citroen και Total και έχουν σοβαρό λόγο να το κάνουν!

Η Citroën και η Total από το 1968 έως και σήμερα έχουν διανύσει μαζί χιλιάδες χιλιόμετρα, έχοντας μια συνεργασία η οποία πλέον γιορτάζει τα 50 χρόνια.
 
Όπως αναφέρει η γαλλική μάρκα, από το 1968, οι Citroën και Total συνεργάστηκαν για να οδηγήσουν τη βιομηχανική ανάπτυξη της Citroën παγκοσμίως, αναπτύσσοντας από κοινού λιπαντικά ειδικά για τους κινητήρες της φίρμας για να καταστούν πιο οικονομικοί αποδοτικοί και φιλικοί προς το περιβάλλον.
 
Ωστόσο εκτός από το οδικά μοντέλα, η συνεργασία των δύο εταιριών συνεχίστηκε και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα μέσω των δοκιμών και την παρουσία της Total στο WRC κατάφερε, όπως η ίδια υποστηρίζει, να πειραματιστεί με λιπαντικά κάτω από ακραίες συνθήκες και να εξασφαλίσει ότι τόσο τα αγωνιστικά όσο και τα οδικά αυτοκίνητα της Citroën παρέχουν την καλύτερη απόδοση.

Η εταιρική σχέση της Citroën και της Total Motorsports «τρέχει» από το Ράλι του Μαρόκου το 1969. Η Citroën κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη με το DS 21 και μέχρι σήμερα μαζί με την βοήθεια της Total έχει καταφέρει να πάρει 36 νίκες και πέντε πρωταθλήματα κατασκευαστών στο WTCC, ενώ την περίοδο 2004 έως 2012, κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα κατασκευαστών και ισάριθμους τίτλους οδηγών ο Σεμπάστιαν Λεμπ.
 
Τέλος σε δηλώσεις της για τη συμπλήρωση 50 ετών από τη συγκεκριμένη συνεργασία η διευθύνουσα σύμβουλος της Citroën, Linda Jackson τόνισε: «Μετά από 50 χρόνια συνεργασίας, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τις ομάδες μας και την τεράστια συμβολή τους σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις