Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το 2016, το Ka+ εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή γκάμα μοντέλων της Ford, ωστόσο όπως φαίνεται ήρθε η στιγμή να ρίξει τίτλους τέλους.

Τίτλοι τέλους για το Ford Ka+ στην Ευρώπη

15/4/2019

Οριστικό "stop" βάζει η Ford στην διάθεση του Ka+, και το αυτοκίνητο πόλης της Αμερικανικής βιομηχανίας, θα σταματήσει τη διάθεσή του στην Ευρώπη. Ποιος λόγος τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση?

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης τον προσεχή Σεπτέμβρη, το αυτοκίνητο πόλης Ford Ka+ θα σταματήσει την παραγωγή του και τη διάθεσή του στην Ευρώπη. Αιτία δεν είναι άλλη από τις χαμηλές πωλήσεις, κάτι που επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις στελεχών.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε διεθνή μέση ο εμπορικός διευθυντής προϊόντων της Ford, Finn Thomasen, επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας: «Η παραγωγή του Ka+ για την Ευρώπη ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και θα είναι διαθέσιμη για τους πελάτες μας όσο διαρκούν τα αποθέματα».  
Μάλιστα υπογράμμισε πως εκτός από τις πωλήσεις ένας ακόμα λόγος που θα σταματήσει είναι οι εκπομπές ρύπων και συγκεκριμένα αυτές του διοξειδίου του άνθρακα. «Το Ka + θα έχει κυρώσεις για το CO2 το 2020, καθιστώντας το λιγότερο ελκυστικό για τους πελάτες σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τμήμα. Η απόφαση αυτή είναι επίσης σύμφωνη με τη στρατηγική μας με στόχο την ενίσχυση της μάρκας Ford και δημιουργώντας μία βιώσιμη κερδοφόρα επιχείρηση στην Ευρώπη», κατέληξε.
 
Έτσι να σημειωθεί πως με τη Ford να εγκαταλείπει το Ka+ στην Ευρώπη, το Fiesta θα πάρει αυτόματα το χρίσμα ως το βασικό μοντέλο στη συνολική γκάμα της μάρκας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις