Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το συγκεκριμένο μοντέλο λέγεται Roadster 2.7.

Πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν ωστόσο η φίρμα κάνει λόγο πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200 χλμ./ώρα.

Το Roadster 2.7 είναι ένας ισχυρός «σκαραβαίος» (+vid)

16/4/2018

Μπορεί η Volkswagen να έχει αποφασίσει να βγάλει από τη γραμμή παραγωγής της το Beetle, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που εναντιώνονται σε αυτό βασίζοντας τα επόμενα μοντέλα τους στον «σκαραβαίο».

Ο λόγος για την γερμανική εταιρεία Memminger Feine-Cabrios, η οποία βασιζόμενη στο θρυλικό μοντέλο δημιούργησε ένα roaster υψηλής απόδοσης. Ο Georg Memming, ιδρυτής της Memminger, ξεκίνησε από το 1992 να κάνει ανακατασκευές στα συγκεκριμένα μοντέλα και πλέον είναι σε θέση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα κατασκευάζοντας «δικά» της μοντέλα βασισμένα στο Beetle.
 
Το συγκεκριμένο μοντέλο λέγεται Roadster 2.7 και παίρνει ισχύ από ένα αερόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα boxer 2.7 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 212 ίππους και 247 Nm ροπής, ενώ σε αντίθεση με τους περισσότερους «σκαραβαίους» το Roadster 2.7 έχει τοποθετημένο στο κέντρο τον εν λόγω κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.

Πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν ωστόσο η φίρμα κάνει λόγο πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200 χλμ./ώρα.
 
Εκτός από την αναβάθμιση του κινητήρα, το όχημα διαθέτει επίσης δισκόφρενα από μία κλασική Porsche 911, ενισχυμένη ανάρτηση και ελαφριές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 800 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία θέλοντας να έχει ως σημείο αναφορά του μοντέλου την οδήγηση, έδωσε βάση σε αυτό και έτσι άφησε την καμπίνα εξοπλισμένη με τα απολύτως απαραίτητα (ένα ταχύμετρο, ένα δείκτη θερμοκρασίας, ένα δείκτη πίεσης λαδιού, και ένα αναλογικό ρολόι).
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μόνο μία μονάδα, ωστόσο ένα υπάρξει ενδιαφέρον η Memminger είναι πολύ πιθανό να κατασκευάσει μέχρι 20 μονάδες, με το κόστος έκαστης να ανέρχεται σε πενταψήφιο ποσό, το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις