Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H αυτόνομη πλέον μάρκα κατοχύρωσε την ονομασία Terramar, την οποία θα δώσει στο νέο της μοντέλο που πρόκειται για ένα SUV coupe.

Το Terramar ακολουθεί το Ateca

5/11/2018

Η CUPRA παρουσίασε πρόσφατα το δικό της Ateca, παράλληλα όμως τρέχει και ένα ακόμα πρότζεκτ αναφορικά με το πρώτο 100% δικό της μοντέλο για το οποίο κατοχύρωσε την ονομασία του.

Σύμφωνα με αίτηση που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές, η αυτόνομη πλέον μάρκα κατοχύρωσε την ονομασία Terramar, την οποία θα δώσει στο νέο της μοντέλο που πρόκειται για ένα SUV coupe.
 
Η συγκεκριμένη ονομασία έχει τη δική της ιστορία, καθώς είναι εμπνευσμένη από την  ισπανική πίστα Autodromo de Sitges-Terramar, η οποία χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 και φιλοξενούσε μικρούς αγώνες μέχρι τη δεκαετία του 50, ωστόσο εδώ και πολύ καιρό εγκαταλείφθηκε.

Σε ότι αφορά το επερχόμενο coupe SUV της CUPRA δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα μοντέλο που θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με το Tarraco της SEAT, αποτελώντας ουσιαστικά την κουπέ εκδοχή του. Ωστόσο κατά το παρελθόν οι άνθρωποι της μάρκας έχουν δηλώσει πως ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου μοντέλου θα έχει πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου από τη νέα εταιρεία.
 
Επίσης πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει, ωστόσο φήμες αναφέρουν πως όταν το Terramar κάνει την εμφάνισή του, η ισχύς θα ξεπερνά τους 300 ίππους ενώ χαρακτηριστικά όπως η τετρακίνηση και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη πρέπει να θεωρούνται βέβαια. Επιπλέον το μοντέλο θα μπορούσε επίσης να επιλέξει και ένα plug-in υβριδική σύστημα κίνησης.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το CUPRA Terramar αναμένεται να εισαχθεί στις αγορές το 2020.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις