Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η i4 θα ανταγωνιστήσει τα Τesla Model 3 και S.

Αυτός είναι ο αντίπαλος των Tesla

19/10/2018

H νέα i4 θα μπει ανάμεσα στην i3 και i8 και θα γίνει, σύμφωνα με την BMW, o μεγάλος αντίπαλος των Tesla Model 3 και Model S.

Τα σχέδια που έχει η BMW για το μέλλον της Σειράς i αρχίζουν να αποκαλύπτονται σιγά-σιγά μετά και το τέλος της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Από τον περασμένο Μάρτιο ήταν γνωστό πως η βαυαρική μάρκα θα βάλει σε παραγωγή το i Vision Dynamics concept σαν το ηλεκτρικό αδερφάκι της 4άρας Gran Coupe με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως το μοντέλο θα ονομαστεί i4 και θα κληθεί να γεμίσει το κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην i3 και την i8 όταν λανσαριστεί το 2021.

Από την πλευρά του, ο Ηarald Kruger, αρχιστέλεχος της BMW δήλωσε: «Περισσότερα από 300.000 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα βρίσκονται στους δρόμους και έρχονται και άλλα. Το 2019 θα λανσάρουμε το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ, το 2020 την iX3 και το 2021 την BMW iNext και την i4, άρα τότε θα έχουμε 5 μοντέλα πρωταγωνιστές στην γκάμα μας».
 
Λίγες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από την i4, ωστόσο σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι θα βασίζεται στην CLAR πλατφόρμα και ότι η σχεδίαση του δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά από τα μοντέλα της BMW που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Adrian van Hooydonk είπε: «Tα οχήματα αυτά θα είναι πολύ κοντά σε αυτά που βρίσκονται τώρα στην αγορά. Για παράδειγμα η iX3 θα είναι i αλλά και Χ3. Η i4 θα είναι ευδιάκριτο ότι θα ανήκει στην i Σειρά αλλά θα μοιάζει με την 4άρα».

Η i4 θα ανταγωνιστήσει τα Τesla Model 3 και S στον τομέα της αυτονομία με τις διαρροές από τη μάρκα να κάνουν λόγο πως αυτή θα φτάνει τα 600 χλμ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις