Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεν υπάρχει γρίλια και αυτή είναι μια από τις ελάχιστες διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Χωρίς ρεύμα δεν πάς πουθενά!

Καλή οδική συμπεριφορά με καλές επιδόσεις.

Ανασχεδιασμένο εσωτερικό με όργανα από το Ioniq και νέα κεντρική κονσόλα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ανασχεδιασμένο εσωτερικό με όργανα από το Ioniq και νέα κεντρική κονσόλα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

To Tesla της Hyundai

23/7/2018

Εντελώς αθόρυβα μπαίνει στο κλάμπ των ηλεκτρικών, το Hyundai Kona, το μικρό SUV της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας που θέλει να παίξει τον ρόλο του ανταγωνιστή ακόμα και του Tesla.

Λίγα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορούν να έχουν μεγάλη αυτονομία και γι αυτά πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία ή να περιμένετε πολύ καιρό μέχρι να το παραλάβετε. Δείτε για παράδειγμα το Tesla Model 3 (δοκιμή Αγορά/Autobild τεύχος 435) ή το Opel Ampera.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό ακούει στο όνομα Kona και αναμένεται στις Ευρωπαϊκές αγορές τον Αύγουστο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στην Ιταλία στα πλαίσια του ετήσιου test the best του Autobild. Μπορούμε να πούμε πως μας εξέπληξε το νέο μοντέλο που όπως φαίνεται θα κλέψει αρκετή από την δόξα του Tesla.

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μόνο μας έφτιαξε την διάθεση για να το οδηγήσουμε. Σημειώστε: 204 ίπποι, μπαταρίες χωρητικότητας 64 κιλοβατωρών, αυτονομία 482χλμ  και 0-100 σε 7,6. Δεν νομίζουμε ότι μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα! Η πραγματική κατανάλωση  έφτασε τα 14,5 kW/h που μεταφράζεται σε πραγματική αυτονομία 450χλμ. Όσο δηλαδή το Tesla Model 3 που όπως γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος καταναλώνει 16,1 kWh και μπορεί να κάνει 460 χλμ με μία φόρτιση. Η Hyundai παραμένει σιωπηλή για την τιμή του νέου Kona Electro αλλά εμείς εκτιμούμε πως με πλήρη εξοπλισμό θα κοστίζει στην Γερμανία κοντά στις 36.000 ευρώ. Εξωφρενικά φτηνό!

Συμπέρασμα 
Ένα πρακτικό μικρό SUV με ηλεκτροκινητήρα, καλές επιδόσεις, καλούς χώρους και μεγάλη αυτονομία. Η Hyundai έκανε πάλι το θαύμα της.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις