Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η γρίλια και τα LED είναι δανεισμένα από την F-Type. Τόσο όμορφο μπορεί να είναι ένα SUV!

Κουπέ λογική και μικρά φώτα για να τονιστεί ο σχεδιασμός

Σχεδιασμός που φωνάζει Jaguar από μακρία

Το μικρότερο είναι το καλύτερο!

21/12/2017

E-Pace ονομάζεται το μικρότερο SUV της Jaguar, το όποιο με μήκος 4,40μ έρχεται απέναντι στην BMW X1 και το Audi Q3.

Απίστευτο και όμως αληθινό, το F-Pace είναι μέχρι στιγμής μακράν το πιο εμπορικό μοντέλο της Jaguar. Αυτό δείχνει την τάση του αγοραστικού κοινού προς τα SUVπου έχουν πραγματικά κατακλίσει την αγορά. Η Jaguar  παρουσιάζει ένα μικρομεσαίο SUV και γίνεται ακόμα πιο ανταγωνιστική, ειδικά απέναντι στους Γερμανούς κατασκευαστές που έχουν τον πρώτο λόγο στην premium κατηγορία. Η GLA, X3 και και Q3 φαίνεται να βρίσκουν τον «`Aγγλο» δάσκαλο τους..


Το E-Pace έχει μια πραγματικά όμορφη σιλουέτα μιας και έχει δανειστεί στοιχεία από το σπορ  F-Type αλλά και απ το μεγαλύτερο F-Pace. Έχει καταφέρει έτσι να είναι ένα σπορ SUV μοντέλο που διατηρεί την αρχοντιά της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο μπροστινό μέρος η πολύ μεγάλη γρίλια και οι τεράστιοι αεραγωγοί δίνουν μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα ενώ στο πίσω μέρος, η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή με το σχεδόν οριζόντιο τζάμι, και τα τονισμένα πίσω φτερά δημιουργούν μια κουπέ αισθητική.


Στο πολυτελές εσωτερικό, τα πολυτελή δέρματα, η αρχοντική και λιτή σχεδίαση φωνάζουν από μακριά, με λονδρέζικη μάλιστα προφορά, Jaguar! To πολύ μεγάλο κεντρικό τούνελ κράτα τον οδηγό σε απόσταση ασφαλείας από τον συνοδηγό. Ο συνοδηγός είναι σαν βρίσκεται σε άλλο αυτοκίνητο. Το εσωτερικό δεν είναι πολύ ευρύχωρο αλλά 4 επιβάτες θα μεταφερθούν άνετα και μόνο οι ψηλοί επιβάτες στο πίσω κάθισμα θα χρειαστούν περισσότερο χώρο για τα γόνατά τους. Αυτό βέβαια είναι σύνηθες σε αυτή την κατηγορία.
Το Ε-Pace είναι διαθέσιμο με τετρακύλινδρους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Οι πετρελαιοκινητήρες αποδίδουν 150, 180 και ο κορυφαίος 240 άλογα. Ενώ οι κινητήρες  βενζίνης αποδίδουν 250 και 300 άλογα.  Στην διάθεση μας είχαμε τον κινητήρα πετρελαίου με ους 180 ίππους που αποδείχθηκε πολύ δυνατός και οικονομικός στην κατανάλωση καυσίμου. Τα 430 Nm ροπής είναι διαθέσιμα από χαμηλά και το 9άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF  διαχειρίζεται υποδειγματικά την δύναμη.
 

 Στο δρόμο το Ε-Pace έχει καλή συμπεριφορά αλλά οι αναρτήσεις του αποδεικνύονται πολύ σκληρές. Με τις 20άρες ζάντες το βρετανικό μοντέλο γίνεται δυστυχώς ακόμα πιο σκληρό.Στις στροφές κρύβει καλά το βάρους του και τον όγκο του αλλά τα 1,900 κιλά είναι, συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του, πολλά. 
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Jaguar E-Pace
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 1999-4
Καύσιμο πετρέλαιο
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 180/4000
Ροπή (Nm/σαλ) 430
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 9/αυτόματο/τετρακίνητο
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 9,3
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 205
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) (μετρ) 5,6
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 147
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 577-1234
Μ/Π/Υ 4395/1984/ 1649
Τιμή (Γερμανία) 41.975
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις