Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

C300 de H C300 de με την μπαταρία των 13, 5 kWh είναι εξόχως γρήγορη, αλλά και φιλική προς το περιβάλλον.

Στο βασικό εξοπλισμό διατίθεται ένας ενσωματωμένος φορτιστής 7,4 kWh, ενώ προσφέρεται και wallbox φόρτισης 22 kWh.

S56O e Παρά την ισχύ των 475 ίππων, στη ναυαρχίδα της Mercedes αρκούν 2,5 λίτρα καυσίμου για 100 χλμ. διαδρομής, με πλήρως φορτισμένη μπαταρία εννοείται!

Με μια αυτονομία της τάξης των 50 χλμ, τα αναφερόμενα μοντέλα εμφανίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων στην πόλη.

Ε300 de Η E300 de μπορεί να διανύσει 54 χλμ. στην πόλη μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα.

Σχεδόν τίποτε δεν καταμαρτυρά την τεχνολογική εξέλιξη στο εσωτερικό της C-Class.

Τρία νέα Plug-in-Hybrid από την Mercedes

6/12/2018

Υψηλή τάση - Η Mercedes εισέρχεται για τα καλά στην ηλεκτρική εποχή με το λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων. Απώτερος στόχος της είναι όλα της τα μοντέλα να κινούνται και με ρεύμα μέχρι το 2022.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Mercedes έχει πάρει σοβαρά το ρόλο της σε ό,τι αφορά στις νέες τεχνολογίες. Το EQ (Electric Intelligence) ακούγεται μεν ως ένας ακόμη δυσνόητος κωδικός, είναι όμως πολλά περισσότερα. Είναι η αρχή μιας νέας τεχνολογικής εποχής για τα μοντέλα από την Στουτγκάρδη. Για του λόγου το αληθές: πάνω από 130 ηλεκτροδοτούμενες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες έως το 2022, αρχής γενομένης από το δίκτυο των 48 Volt μέχρι το Plug-in έως και το αμιγώς ηλεκτρικό EQC.

Από το 2019 θα διατίθενται τα μοντέλα EQ Power (πρώην Plug- in- Hybrid). Οι κινητήρες των C-E- S- Class θα υποστηρίζονται από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 122 ίππων. Διαθέσιμος θα είναι επίσης για πρώτη φορά και ένας υβριδικός- diesel κινητήρας. Κατά την πρώτη οδήγηση με την C300 μας εντυπωσίασε η απόδοση του συστήματος των 306 ίππων και τα 700 Nm ροπής.

Διαθέσιμα είναι επίσης και κάποια συστήματα εξοικονόμησης καυσίμου. Η αναφερόμενη κατανάλωση των 1,6 λίτρων παραμένει βεβαίως ευσεβής πόθος. Η E300 επιτυγχάνει μια απόδοση συστήματος της τάξης των 320 ίππων, με την κατανάλωση να ανέρχεται σε 2 λίτρα με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία εννοείται. Στην κορυφή δεσπόζει ως συνήθως η S-Class. Ο συνδυασμός της μπαταρίας και του τρίλιτρου V6 αποφέρει στην S560 e ισχύ 475 ίππων και μια επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5,0 δλ. Στον τομέα της οικονομίας συμβάλλει τα μέγιστα και το νέο κιβώτιο 9G-Tronic,το οποίο θα διατίθεται σε όλα πισωκίνητα μοντέλα. Η τεχνολογική εξέλιξη θα έχει επεκταθεί έως το 2020 και στη θυγατρική Smart.

Συμπέρασμα 
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Mercedes έχει πάρει σοβαρά το ρόλο της σε ό,τι αφορά στις νέες τεχνολογίες. Τα μοντέλα που παρουσιάζουμε εντυπωσιάζουν με τη δύναμη και την οικονομία τους, ενώ είναι και φιλικά στη χρήση. Αν ήταν και πιο προσιτά οικονομικά, όλα θα ήταν καλύτερα. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις