Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του νέου Volvo S60 χωρίς καμουφλάζ.

Xωρίς diesel το νέο S60

16/5/2018

Xωρίς κινητήρες πετρελαίου θα προσφερθεί το νέο S60 μετά από επιλογή της μάρκας να κόψει σταδιακά από την γκάμα της τα diesel μοτέρ. Δείτε πού στρέφει την προσοχή της η εταιρεία.

Το περασμένο έτος, ο CEO της Volvo κ. Hakan Samuelsson είχε αποκαλύψει ότι η μάρκα θα σταματήσει να αναπτύσσει καινούριους κινητήρες diesel και πλέον φαίνεται πως η φίρμα αρχίζει να τους «κόβει» και από την γκάμα της.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Samuelson σημείωσε τώρα ότι το νέο S60 που θα παρουσιαστεί στο μέλλον δεν θα προσφερθεί με κάποιο πετρελαιοκινητήρα και αντί αυτού η μάρκα θα στρέψει ακόμα περισσότερο την προσοχή της στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων εκδόσεων με σκοπό αυτές να αποτελέσουν το 50% των πωλήσεων της μέχρι το 2025. Ο ίδιος σημείωσε: «Δεν λέμε ότι το diesel είναι πιο βρώμικο, αλλά είναι πιο περίπλοκο και ακριβό», θέλοντας να δείξει ότι πλέον είναι πιο δύσκολο για την Volvo να κατασκευάσει κινητήρες πετρελαίου που θα είναι σύμφωνοι με τα νέα όρια, ενώ και το κόστος για να γίνει αυτό είναι σημαντικό.

O Samuelson πάντως αναγνώρισε ότι τα diesel μοτέρ έχουν το πλεονέκτημα της μικρότερης κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης, αν και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ήπια υβριδική τεχνολογία μπορεί να κάνει τους κινητήρες βενζίνης αρκετά πιο οικονομικούς από ό,τι είναι σήμερα.

Το νέο S60 φαίνεται λοιπόν πως θα εξοπλιστεί μόνο με κινητήρες βενζίνης Τ5 και Τ6 ενώ αναμένεται να προσφερθούν και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις των 340 και 390 ίππων. Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε σύντομα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις