Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτόματο κιβώτιο για το νέο Nissan Micra

8/4/2019

Με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι πλέον διαθέσιμο το νέο Nissan Micra, για 1η φορά από τότε που κυκλοφόρησε η 5η γενιά του μοντέλου και συνεργάζεται με τον καινούργιο turbo 1.000άρη κινητήρα IG-T ισχύος 100 ίππων.

Η διάθεσή ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση περισσότερων επιλογών για τους υποψήφιους αγοραστές του Micra, αφού είναι μια δημοφιλής επιλογή για εκείνους που οδηγούν στην πόλη και περνούν αρκετό χρόνο σε κατάσταση στάσης/εκκίνησης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, όταν η Nissan λάνσαρε αυτή τη γενιά του Micra, η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου αντιπροσώπευε όπως αποκαλύπτει η εταιρεία το 12% των πωλήσεων της κατηγορίας. Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί το 2020 και θα φθάσει το 30% το 2022.
 
 
Σημειώνουμε πως, η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο του Nissan Micra ξεκινά από τις 15.350 ευρώ στη βασική έκδοση Energy, ενώ στο αμέσως επόμενο εξοπλιστικό επίπεδο, Acenta, τιμάται από 16.090 ευρώ. Επιπλέον, διατίθεται σε δύο ακόμα πλουσιότερα πακέτα εξοπλισμού, τα N-Connecta και Techna, με κόστος κτήσης που ορίζεται από τις 16.990 ευρώ και 18.890 ευρώ αντίστοιχα.



Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως, το αυτόματο σύστημα Xtronic είναι μια προηγμένη μονάδα συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης (CVT). Διαθέτει τεχνολογία D-step, η οποία προσφέρει μια πιο «εκλεπτυσμένη» παροχή ισχύος και εμπειρία οδήγησης για τον οδηγό, σε σύγκριση με ένα συμβατικό CVT. Αυτό γίνεται εμφανές, όταν πατηθεί «επιθετικά» το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία D-step, προσφέρει, σύμφωνα με τη μάρκα, ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις