Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Βρήκες φτηνό μεταχειρισμένο; Κράτα... μικρό καλάθι

6/9/2018

Το να βρεις ένα πολύ φτηνό μεταχειρισμένο μπορεί να είναι η ευκαιρία της ζωής σου αλλά μπορεί να είναι και μία τεράστια παγίδα στην οποία να πετάξεις ένα μικρό αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Πρόσεχε λοιπόν τι θα αγοράσεις.

Τσέκαρέ το εξονυχιστικά
Κάποια από τα λεφτά που θα γλιτώσεις από την τιμή του αυτοκινήτου καλό θα είναι να τα «επενδύσεις» σε ένα καλό συνεργείο το οποίο θα ελέγξει εξονυχιστικά το αυτοκίνητο και θα διαπιστώσει αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα ή φθαρμένα σημεία που δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού ή με ένα πρόχειρο service. Ελέγξτε μαζί με το μηχανικό σας το βιβλίο του service για να είστε σίγουροι και για την παραμικρή «ατέλεια» που μπορεί να έχει το όχημα.

Υπόθεση συνοδευτικά χαρτιά
Πριν πάρετε την τόσο σοβαρή απόφαση να αγοράσετε μεταχειρισμένο καλό θα ήταν να ζητήσετε τα συνοδευτικά χαρτιά του οχήματος που παρουσιάζουν την «ιστορία» του». Εκεί μέσα μπορεί να κρύβονται μυστικά όπως η χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου αν είναι εισαγόμενο που καλώς ή κακώς παίζει ρόλο το σε ποια χώρα έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα αν προηγουμένως είχε χρησιμοποιηθεί για leasing ή αν υπήρξε εταιρικό όχημα.

Τα κορυφαία αυτοκίνητα εντελώς δωρεάν στις οθόνες σας


Προσοχή στα γυρισμένα χιλιόμετρα
Είναι εύκολο να κατανοηθεί πως αν τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το προς πώληση αυτοκίνητο δεν συμβαδίζουν με την (πολύ φτηνή) τιμή του τότε μάλλον κάτι πάει στραβά. Τα γυρισμένα χιλιόμετρα είναι μία συχνή απάτη κάποιου που θέλει να πουλήσει το αυτοκίνητό του προσπαθώντας να το προωθήσει σαν καινούριο. Στα πλαίσια του ελέγχου στο συνεργείο λοιπόν καλό θα ήταν να εξεταστεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Διασταύρωσε το επιχείρημά του
Μία από τις πρώτες απορίες που θα πρέπει να λύσεις είναι το γιατί το αυτοκίνητο πωλείται σε τόσο χαμηλή τιμή (αν ο λόγος δεν είναι ευδιάκριτος οπτικά). Ο εν δυνάμει πωλητής μπορεί αν σου αναφέρει χίλιες δυο πιθανές δικαιολογίες και προφάσεις για τον λόγο που βιάζεται να το ξεφορτωθεί και το δίνει όσο όσο, καλό θα ήταν λοιπόν αυτές οι δικαιολογίες να επαληθευθούν είτε από κάποιον άνθρωπο της εμπιστοσύνης σας. Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να μην εμπιστευτείτε λοιπόν εύκολα κάποιον που δεν γνωρίζετε.

Ποιος το οδηγούσε πριν;
Αν δεν έχεις απευθυνθεί σε επαγγελματία πωλητή αυτοκινήτων και βρίσκεσαι με τον ιδιώτη που το οδηγούσε πριν, ζήτα του να οδηγήσει για μια ορισμένη απόσταση. Με αυτό τον τρόπο θα δεις πώς οδηγούσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του οχήματος και πόσο καλά ή κακά το μεταχειριζόταν. Είναι ευνόητο πως η «κακή οδήγηση» στο αυτοκίνητο αναμένεται να του έχει προκαλέσει φθορές που μπορεί να μην είναι ορατές αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα να τις πληρώσεις ακριβά.

Διαβάστε περισσότερα στο autoagora.gr

Υπόθεση ανταλλακτικά
Ένα μεταχειρισμένο όχημα είναι σχεδόν αδύνατο να μη «ζητήσει» ανταλλακτικά. Πριν αποφασίσεις να το αγοράσεις λοιπόν καλό θα είναι να βεβαιωθείς πως αν και όταν χρειαστείς ανταλλακτικά να είναι εύκολο να βρεις τα κατάλληλα. Σε αυτό βοηθάνε οι δεκάδες επαγγελματίες ανταλλακτικών που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και τους καλύτερους εξ αυτών θα βρεις στο www.autoagora.gr
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις