Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πως επιλέγω σωστό μεταχειρισμένο;

14/7/2020

Η ανεύρεσης ενός σωστού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν είναι εύκολη διαδικασία, ωστόσο με σωστές κινήσεις θα αποφύγεις τη χασούρα σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Δες περισσότερα..

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι μία διαδικασία η οποία απαιτεί όχι ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά ιδιαίτερη προσοχή. Συνήθως η αγορά από έναν ιδιώτη απαιτεί πολλή περισσότερη προσοχή απ ότι η συνεργασία με ένα επαγγελματία έμπορο.

Σημάδια που θα πρέπει να σας κάνουν να είστε δύσπιστοι
  • Εάν στην πρώτη σας επαφή σας ρωτήσει για ποιο αυτοκίνητο συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε, τότε το πιο πιθανόν είναι να πρόκειται για έμπορο ο οποίος προσπαθεί να πουλήσει το αυτοκίνητο ως ιδιώτης για μεγαλύτερο κέρδος.
  • Εάν σας μιλάει συνεχώς και σας αποσπάει την προσοχή όσο εσείς προσπαθείτε να ελέγξετε το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει, θα έχει τον λόγο του.
  • Εάν σας πιέζει να του απαντήσετε εάν σας ενδιαφέρει το όχημα ή όχι με την πρόφαση πως έχει και πολλές ακόμα προσφορές σε αναμονή.
  • Εάν η άδεια κυκλοφορίας είναι σε διαφορετικό όνομα από εκείνου που σας το παρουσιάζει.
  • Εάν ανακαλύπτετε κατά την επιθεώρηση σας ζημιές που είχε αποφύγει να σας επισημάνει νωρίτερα ο ίδιος.
 
Πώς θα ανακαλύψετε εάν έχει κρυμμένες βλάβες
Ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος για να ανακαλύψετε τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο, είναι να πραγματοποιήσετε έναν σχολαστικό και πραγματικά ενδελεχή έλεγχο. Πάρτε το χρόνο σας, πάρτε μαζί έναν φίλο που να έχει γνώσεις επί του θέματος και ΠΑΝΤΑ να ελέγχετε το αυτοκίνητο στο φως της ημέρας. Εάν είναι παρκαρισμένο ανάμεσα σε άλλα, ζητήστε να μετακινηθεί σε θέση που να έχετε πλήρη οπτική πρόσβαση και εννοείται δεν ασχολείστε στιγμή, εάν δεν είναι καλά πλυμένο.

Ελέγξτε σχολαστικά για πιθανά ίχνη από σπρέι βαφής και διαφορές στο χρώμα. Στόχος είναι το βερνίκι να είναι ομοιόμορφο και χωρίς διακυμάνσεις. Πραγματοποιείστε οπτική επιθεώρηση στα κενά, στα φώτα, τα ελαστικά και τους δίσκους των φρένων. Ελέγξτε στη συνέχεια τη στάθμη των υγρών και παρατηρήστε στο οδόστρωμα για τυχόν λεκέδες.
 
Στο εσωτερικό
Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα. Για αρχή εμπιστευτείτε τη μύτη σας και σε περίπτωση που σας μυρίσει μούχλα μην ασχοληθείτε περεταίρω, απλά αφήστε το. Ελέγξτε φυσικά την κατάσταση της καμπίνας για φθαρμένα σημεία, λεκέδες και την κατάσταση του μοχλού ταχυτήτων με απώτερο σκοπό  το μέγεθος των φυσιολογικών φθορών να ταιριάζουν λογικά με τα χιλιόμετρα που γράφει το κοντέρ.
 
Τι να προσέξετε κατά τη διάρκεια ενός test drive
Απαράβατος νόμος. Ποτέ μην αγοράσετε μεταχειρισμένο όχημα πριν το κάνετε ένα σχολαστικό test drive. Κατά τη διάρκεια αυτού, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον ήχο του κινητήρα, στην ανταπόκριση του γκαζιού – φρένου αλλά και την πληροφόρηση που σας δίνει το τιμόνι. Ελέγξτε όλα τα φώτα να λειτουργούν, κλιματισμό, υαλοκαθαριστήρες και φυσικά το σύστημα infotainment.
Οδηγείστε το σε ανοικτό δρόμο και με ταχύτητες πάνω από 110χλμ./ώρα ώστε να δείτε το τιμόνι, τις αναρτήσεις και τα φρένα.
Ελέγξτε την ρεζέρβα και τα απαραίτητα εργαλεία.
Ελέγξτε το φίλτρο αέρα. Εάν είναι σε κακή κατάσταση, τότε μάλλον το αυτοκίνητο έχει καιρό να πάει συνεργείο.
Εάν εντοπίσετε κάποια ζημιά μπορείτε ή να ζητήσετε να αλλαχθεί πριν από την αγοραπωλησία ή να μειωθεί το ποσό από την τιμή αγοράς.
 
Για να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία οφείλει να υπάρχει βεβαίωση ΚΤΕΟ, χαρτί από την εφορία που να αποδεικνύει πως έχουν πληρωθεί όλα τα τέλη, παράβολο της τράπεζας και φυσική παρουσία και τον δύο σε ΚΕΠ ή Υπουργείο. Εάν οποιοδήποτε από τα παραπάνω λείπει, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Η επιλογή ενός καλού εμπόρου συνιστά πλεονέκτημα στην ανεύρεση μεταχειρισμένου
Καθώς πρόκειται για επαγγελματία ο οποίος θα σε καλύψει σε ενδεχόμενο πρόβλημα, σε σχέση με έναν ιδιώτη που δεν πρόκειται να τον ξαναδείς μετά την αγοροπωλησία.  Επίσης ένας καλός έμπορος σου δίνει τη δυνατότητα για αποπληρωμή του αυτοκινήτου, μέσω ευέλικτων προγραμμάτων χρηματοδότησης σχεδιασμένα πάνω στις ανάγκες σου.

Η σωστή επιλογή ενός αξιόπιστου εμπόρου θα σε οδηγήσει σε ένα σωστό μεταχειρισμένο. Για παράδειγμα στην Alivizatos Cars θα βρεις αυτοκίνητα τελευταίας 6ετίας μόνο. Όλα τα αυτοκίνητα εισαγωγής έχουν τις πιο αυστηρές πιστοποιήσεις SGS & Dekra με ολοκληρωμένη εικόνα του ιστορικού του αυτοκινήτου. Όλα τα ελληνικά αυτοκίνητα έχουν κάνει service MONO σε επίσημες αντιπροσωπείες με γνήσια ανταλλακτικά. Μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε έλεγχο του αυτοκινήτου σε επίσημη αντιπροσωπεία.
 
https://alivizatos-cars.gr
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις