Το τέλος ενός best seller

Διαβάστηκε από 1640 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/6/2018

O προκάτοχός του ήταν προσωρινά το μπεστ σέλερ της Ευρωπαϊκής αγοράς, το τελευταίο Punto απο την άλλη είναι μόνο η σκιά του εαυτού του.

 
   
Δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο το Fiat Punto με τον 1400άρη κινητήρα και το σύστημα φυσικού αερίου. Είναι μοντέλο του 2012 αλλά  στη ουσία πρόκειται για ένα πιο παλιό αυτοκίνητο.

Παρουσιάστηκε το 2005 και τότε ήταν ένα απο τα πλέον ολοκληρωμένα μικρά .Τα χρόνια περνούσαν και η Fiat το μόνο που έκανε είναι  να του αλλάζει όνομα χωρίς να μπαίνει σε πιο επεμβατικές αλλαγές. Τα χρόνια του άρχισαν να φαίνονται και ο ανταγωνισμός να ανανεώνεται, αφήνοντας πίσω το πάλαι ποτέ επιτυχημένο μικρό. Το τελευταίο χτύπημα ήταν η αξιολόγηση με 0 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του  NCAP. Η Fiat όμως δεν φαίνεται να αγχώνεται και συνεχίζει την εμπορική διάθεση του Punto.

Για τους αγοραστές το μεγαλύτερο δέλεαρ είναι πλέον οι χαμηλές τιμές είτε σαν μεταχειρισμένο είτε σαν καινούργιο. Το Punto αντιμετώπισε γνωστά <ιταλικά> προβλήματα, όπως τα πίσω φανάρια, το τιμόνι, τα αμορτισέρ ενώ  και στα ντίζελ εμφανίστηκε πρόωρη σκουριά στο σύστημα εξάτμισης και στο τελικό. Δεν  θέλουμε να αδικήσουμε το μικρό Fiat καθώς προσφέρει <πολύ αυτοκίνητο> για λίγα χρήματα αλλά τα πολλά ελαττώματα και η κακή επίδοση στις δοκιμές πρόσκρουσης  μειώνουν το κατά τα άλλα καλό αυτοκίνητο. Ένα ακόμα κλασικό πρόβλημα παραμένει η μεγάλη απώλεια λαδιού αλλά και τα διάφορα προβλήματα γύρω από τον φωτισμό του αυτοκινήτου.

Το Punto όμως έχει κρυμμένα όπλα στο χώρο αποσκευών του και δεν είναι άλλα απο τις δεξαμενές φυσικού αερίου χωρητικότητας 13 κιλών που μεταφράζονται σε 300 χλμ αυτονομίας. Το Punto είναι έτσι μια φτηνή εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να αγοράσουν κάποιο πετρελαιοκίνητο. Ειδικά με το φυσικό αέριο δεν έχει τίποτα να φοβάται σχετικά με τις μελλοντικές απαγορεύσεις. Η τιμή του είναι σημαντικά μειωμένη  αλλά και τα ανταλλακτικά του ακριβά.

Συμπέρασμα: Δεν θέλουμε να μειώσουμε το Punto. Προσφέρει πολύ αυτοκίνητο για λίγα χρήματα αλλά υπάρχουν αρκετές αναφορές για βλα΄βες και όπως γράψαμε η απθητική ασφάλεια του έχει αξιολογηθεί με 0 αστέρια. Δυστυχώς δεν βλέπουμε το Punto ως κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Τι έδειξε ο έλεγχος

Μέτρια ποιότητα και παλιά τεχνολογία
Τo Punto είναι ένα αυτοκίνητο με καλό value for money και χωρίς να υιοθέτει εξεζητημένες τεχνολογίες .
  1. Μοχλός ταχυτήτων: Η μέτρια ποιότητα κατασκευής δεν μπορεί να αντέξει την σκληρή χρήση.
  2. Πίσω φανάρια: Σύμφωνα με τον TÜV οι αναφορές για ελαττωματικά φανάρια είναι πολλές
  3. Ελατήρια: Ειδικά στα πρώτα μοντέλα υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν. Η Fiat προχώρησε σε ανάκληση
  4. Εξάτμιση: Η εμφάνιση σκουριάς είναι πρόωρη
  5. Απώλεια λαδιού: Στο κόκκινο οι αναφορές για απώλεια λαδιού.

 
   

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ - Τελευταια Νεα


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων