Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
352
σχόλια
Τι δεν σας έχουν πει για το Suzuki Vitara
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι δεν σας έχουν πει για το Suzuki Vitara

352
σχόλια

Suzuki Vitara 1.4 HYBRID 48V 2WD, Τιμή 27/04/2024: 19 580€

Τα 5 κόκκινα του Suzuki Vitara

Διαβάστηκε από 70844 αναγνώστες - 19/2/2024

Το Suzuki Vitara βρίσκεται στο TOP 10 των πωλήσεων λιανικής για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και είναι το τρίτο πιο καλοπουλημένο μικρό SUV. Συνεχίζοντας τη νέα σειρά άρθρων μας, όπου εξετάζουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των Best Sellers στην Ελλάδα, αναλύουμε το ιαπωνικό μοντέλο και βλέπουμε πόσο καλό είναι στην πραγματικότητα.

Τι δεν σας έχουν πει για το Suzuki Vitara

Κάποτε το Suzuki Vitara θεωρούταν εξαιρετικό εκτός δρόμου «εργαλείο», αφού ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας που είχε, του έφτιαξε ένα καλό όνομα. Το Vitara συνεχίζει να είναι best-seller στην Ελλάδα και βρίσκεται στην 7η θέση των πωλήσεων λιανικής για το πρώτο εξάμηνο του 2023, με 663 πωλήσεις. Στην κατηγορία των μικρών SUV μάλιστα, το μοντέλο έρχεται τρίτο. Πόσο καλό είναι πλέον το Suzuki Vitara;

Συνεχίζοντας την νέα σειρά άρθρων μας, στην οποία αναλύουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των best-sellers, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το Suzuki Vitara και να δούμε ποια είναι τα κόκκινα και τα πράσινα σημεία του. Εστιάζουμε στη βασική έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου, που έχει τιμή 19.580 ευρώ και διαθέτει ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα 129 ίππων, κίνηση στους εμπρός τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΑρνητικάΤα κόκκινα σημεία του Suzuki Vitara

Αρνητικά Δεν έχει καμία σχέση με το Vitara που ξέραμε, εκτός δρόμου

Το Suzuki Vitara δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του σε εκτός δρόμου δυνατότητες. Για παράδειγμα, σήμερα το Dacia Duster είναι πολύ καλύτερο εκτός δρόμου. Για να μιλήσουμε με νούμερα, τα Grand Vitara είχαν 29 μοίρες γωνία προσέγγισης, όταν το καινούργιο έχει 18,2 μοίρες. Το Dacia Duster βάζει τα γυαλιά και στα δύο μοντέλα και είναι ακόμα καλύτερο στο να περνάει μέσα από χαντάκια και κακοτράχαλα εδάφη, αφού έχει 21 εκ. απόσταση από το έδαφος, 30 μοίρες γωνία προσέγγισης και 33 μοίρες γωνία φυγής (17,7 μοίρες η γωνία φυγής του νέου Vitara και 24 μοίρες αυτή του Grand Vitara 1998).
 

Αρνητικά Έχει πολύ φτωχό εξοπλισμό

Ο βασικός εξοπλισμός του Suzuki Vitara είναι πολύ φτωχός. Δεν έχει ούτε καν ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ούτε αισθητήρες παρκαρίσματος, ούτε έγχρωμη οθόνη αφής για το infotainment.

 

Αρνητικά Θέλει 38,3 μέτρα για να σταματήσει

Τα φρένα του είναι μέτρια (38,3 μέτρα για το 100-0). Υπάρχουν πλέον αυτοκίνητα στην κατηγορία που θέλουν 3 μέτρα λιγότερο για να σταματήσουν (πχ. Nissan Juke).

 

Αρνητικά Έχει μικρό πορτ-μπαγκάζ

Το πορτ-μπαγκάζ του Suzuki Vitara είναι μικρό. Έχει χωρητικότητα 375 λίτρα, όταν π.χ. το Ford Puma έχει 161 λίτρα παραπάνω (536). Με άλλα λόγια, στο Puma χωράνε μια βαλίτσα και ένα σακ-βουαγιάζ επιπλέον.
 

Αρνητικά Αν είσαι πάνω από 1,76μ δεν χωράς πίσω

Ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι λίγος. Αν έχεις ύψος πάνω από 1,76 μέτρα δεν χωράς. 

ΘετικάΤα πράσινα σημεία του Suzuki Vitara

Θετικά Έχει καλή τιμή

Η τιμή του Suzuki Vitara είναι χαμηλή, 19.580 ευρώ. Βέβαια ο φτωχός εξοπλισμός του αφαιρεί τον τίτλο του «Value for Money».
 

Θετικά Έχει καλό όνομα

Το Suzuki Vitara έχει φτιάξει ένα καλό όνομα στην κατηγορία των SUV. Αυτό όπως αναφέραμε οφείλεται στις προηγούμενες γενιές, που ήταν πιο σκληροτράχηλες.
 
 
Εσείς τι πιστεύετε; Αξίζει το Suzuki Vitara να είναι στο TOP 10 των πωλήσεων και το τρίτο πιο δημοφιλές μικρό SUV; Θα είχε αυτές τις πωλήσεις αν γνώριζαν τα παραπάνω;

Δείτε στη συνέχεια του άρθρου μας τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του Suzuki Vitara και τη σύγκριση με το καλύτερο και το χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας του.

Σελ.
2
Το Suzuki Vitara απέναντι από το καλύτερο και το χειρότερο της κατηγορίας
Σελ.
3
Suzuki Vitara. Τι βαθμό παίρνει σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, εγγυήσεις;
Σελ.
4
Suzuki Vitara: Πόσο καλό είναι σε εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας;
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Οδυσσέας Μαυρομάτης

    Η Suzuki το 2023......

    Προβολή περισσότερων σχολίων