Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα 5 μικρά που κάνουν πιο ήσυχο ταξίδι

Τα 5 μικρά που κάνουν πιο ήσυχο ταξίδι

Τα 5 μικρά που κάνουν πιο ήσυχο ταξίδι

5/7/2023

Ποιο είναι το πιο ήσυχο μικρό πόλης στο ταξίδι; Για να το ανακαλύψουμε συγκρίνουμε όλα τα μοντέλα που έχουμε δοκιμάσει και σας παρουσιάζουμε την πιο ήσυχη πεντάδα, μετρώντας το θόρυβο στην καμπίνα με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα. Το TOP 5 απαρτίζεται από τα Citroen C3, Opel Corsa, Renault Clio, Seat Ibiza και VW Polo.

Ποια είναι τα πιο ήσυχα μικρά στο ταξίδι;

Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως τα μικρά μοντέλα έχουν μεγαλώσει πλέον σε διαστάσεις και πλέον μπορούν να παίζουν το ρόλο ενός παλαιότερου μικρομεσαίου. Οι κινητήρες είναι πιο ισχυροί σε σχέση με το παρελθόν, τα μετατρόχια και τα μεταξόνια αυξημένα, και έτσι τα μικρά είναι κατάλληλα για ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο.

Τι γίνεται όμως με τον θόρυβο; Πόσο καλά είναι ηχομονωμένες οι καμπίνες των μικρών αυτοκινήτων; Μπορεί να κάνεις άνετο ταξίδι, ή οι κινητήρες, συνήθως τρικύλινδροι πλέον, θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους;
Για να το ανακαλύψουμε, ανατρέξαμε στις δοκιμές των μικρών αυτοκινήτων πόλης που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα και συγκρίναμε τις μετρήσεις θορύβου της καμπίνας των οχημάτων με θερμικούς κινητήρες. Σας παρουσιάζουμε την τελική πεντάδα με τα πιο ήσυχα μικρά στο ταξίδι, όταν αυτά κινούνται με 120 χλμ/ώρα.

Το TOP 5 απαρτίζεται από το Citroen C3, το Opel Corsa, το Renault Clio, το Seat Ibiza και το VW Polo. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αναφέρουμε πως ένας απαλός ψίθυρος φτάνει τα 30 decibel (dB), μια κανονική συζήτηση αγγίζει τα 60 dB, ένα πλυντήριο ρούχων παράγει ήχο 70 dB και μια σειρήνα ασθενοφόρου φτάνει τα 120 dB.

Ας δούμε την τελική πεντάδα με τα πιο ήσυχα μικρά στο ταξίδι!

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε