Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα Καλύτερα μικρά σε προσπέρασμα 80-120 (δλ.)

Τα Καλύτερα μικρά σε προσπέρασμα 80-120 (δλ.)

Τα καλύτερα 1.000-αρια και 1.200-αρια μικρά στο προσπέρασμα

26/7/2023

Συγκρίνουμε τις μετρήσεις των αυτοκινήτων που έχουμε δοκιμάσει και σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο γρήγορα μικρά με μοτέρ 1 και 1,2 λίτρων, με κριτήριο την επιτάχυνση προσπέρασης 80-120 χλμ/ώρα. Η πεντάδα αποτελείται από τα Audi A1 Sportback, Citroen C3, Opel Corsa, Peugeot 208 και Skoda Fabia.

Τα μικρά με μοτέρ 1 και 1,2 λίτρων που προσπερνούν γρηγορότερα

Τα μικρά αυτοκίνητα πόλης έχουν μεγαλώσει σε διαστάσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους, γεγονός που έχει βελτιώσει τόσο την ευρυχωρία τους, όσο και το «πάτημα» τους στο δρόμο. Με λίγα λόγια, αν έχεις ένα καινούργιο μικρό μπορείς να βάλεις άλλους 3 φίλους σου και να πάτε άνετα ταξίδι.

Τι συμβαίνει με τους κινητήρες όμως; Η τάση της τελευταίας δεκαετίας είναι το downsizing, δηλαδή η «συρρίκνωση». Τα κυβικά μειώνονται, προστίθεται ένα turbo, και ξαφνικά έχουμε ένα μοτέρ με λιγότερη χωρητικότητα το οποίο έχει αυξημένη απόδοση.

Για να δούμε πόσο καλή είναι αυτή η «συνταγή», επιλέγουμε τα μικρά πόλης με κινητήρες 1 και 1,2 λίτρων και τα συγκρίνουμε με κριτήριο τις ρεπρίζ 80-120 χλμ/ώρα, δηλαδή στο πόσο γρήγορα προσπερνούν σε αυτοκινητόδρομο.

Σας παρουσιάζουμε την τελική πεντάδα, η οποία αποτελείται από το Audi A1 Sportback, το Citroen C3, το Opel Corsa, το Peugeot 208 και τη Skoda Fabia. Ας δούμε ποιο θα βρεθεί στην κορυφή, στον πίνακα που ακολουθεί!

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε