Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Peugeot 208 GTi σε ενθουσιάζει στις στροφές και ο κινητήρας είναι «γεμάτος» από χαμηλά
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Peugeot 208 GTi σε ενθουσιάζει στις στροφές και ο κινητήρας είναι «γεμάτος» από χαμηλά

3/5/2024

Το Peugeot 208 της πρώτης γενιάς διαθέτει νεανικό και σύγχρονο σχεδιασμό και δείχνει μοντέρνο ακόμα και σήμερα, παραπάνω από μια δεκαετία από τη μέρα που έκανε το ντεμπούτο του.
Η καμπίνα είναι φουτουριστική, με το μικρό τιμόνι και τον υπερυψωμένο πίνακα οργάνων να κλέβουν την παράσταση.
Η έκδοση GTi του 208 είναι ιδιαίτερα «εμπρηστική», τόσο λόγω του κινητήρα των 200 ίππων όσο και του sport στησίματος του αυτοκινήτου.

Το μοτέρ των 1,6 λίτρων έχει ροπή 270 Nm, η οποία «απλώνεται» σε όλο το φάσμα στροφών. Ως εκ τούτου ο κινητήρας επιταχύνει σθεναρά το 208 GTi από τις 2.000 έως τις 6.000 στροφές, με τις αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων, που είναι ειδικά εξελιγμένο για το συγκεκριμένο μοντέλο, να γίνονται ομαλά.
Η ρύθμιση της ανάρτησης και το άκαμπτο πλαίσιο καθιστούν το «καυτό» Λιοντάρι απολαυστικό στις στροφές. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι υπερστροφική, παραμένοντας πιστή στην παράδοση των Γάλλων, και στην περίπτωση που οδηγείς χωρίς ESP η «ουρά» γίνεται αρκετά παιχνιδιάρικη.
Παρόλα αυτά το Peugeot 208 GTi είναι αρκετά προβλέψιμο και διαχειρίσιμο. Στην καθημερινότητα μάλιστα είναι αρκετά πολιτισμένο και κρύβει έντεχνα την «άτακτη» πλευρά του.

Το 2014, στην επέτειο 30 ετών από το ντεμπούτο του περίφημου Peugeot 205 GTi, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το 208 GTi 30th by Peugeot Sport. Εδώ η ανάρτηση ήταν πιο σκληρή και οι αντιστρεπτικές ράβδοι παχύτερες, κάτι που σε συνδυασμό με το μπλοκέ διαφορικό και τα φρένα της Brembo έκαναν το όχημα αρκετά πιο σκληροπυρηνικό.




Συμπέρασμα: Απολαυστικό το Peugeot 208 GTi και αξιόπιστο ως μεταχειρισμένο

Το Peugeot 208 GTi είναι ένα αυτοκίνητο με διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά και δυνατό κινητήρα, μία «συνταγή» που έχει ως αποτέλεσμα το μακροχρόνιο ενθουσιασμό του ανθρώπου που θα το αγοράσει. Ο κινητήρας δεν μαστίζεται από εκτεταμένες ζημιές ενώ οι φθορές στα μοντέλα 10ετίας είναι περιορισμένες. Εν ολίγοις, το αυτοκίνητο αποτελεί μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο μοντέρνο «πυραυλάκι».

Σελ.
1
Δοκιμάζουμε μεταχειρισμένο Peugeot 208 GTi 10ετίας
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το Peugeot 208 GTi ως μεταχειρισμένο 10ετίας;
Σελ.
3
Το εσωτερικό του Peugeot 208 GTi διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση
Σελ.
4
Πηγές υγρασίας: Οι τσιμούχες στις πόρτες και λούκια που βουλώνουν
Σελ.
5
Το Peugeot 208 GTi σε ενθουσιάζει στις στροφές και ο κινητήρας είναι «γεμάτος» από χαμηλά