Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσο καλό είναι το VW Golf 6ης γενιάς ως μεταχειρισμένο;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο καλό είναι το VW Golf 6ης γενιάς ως μεταχειρισμένο;

5/5/2024

Το VW Golf 6ης γενιάς έκανε το ντεμπούτο του το 2008. Εμφανισιακά το μοντέλο παραπέμπει στον προκάτοχό του, ωστόσο η εταιρεία έκανε σημαντικές αναβαθμίσεις στον τομέα της άνεσης και στην τεχνολογία του αυτοκινήτου. Με τα πρώτα μοντέλα να έχουν ήδη ξεπεράσει τη 15ετία, αναλύουμε πώς τα πηγαίνει το Golf MK6 στο πέρασμα του χρόνου και των χιλιομέτρων, και πόσο αξιόλογο είναι ως μεταχειρισμένο.




Η καδένα χρονισμού μπορεί να «τεντώσει», το GTI μπορεί να καίει λάδια

Στη βάση της γκάμας των μηχανικών συνόλων του VW Golf βρίσκονται οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων με ισχύ 80 και 102 ίππους, ενώ μετά υπάρχουν τα turbo TSI μοτέρ με χωρητικότητα από 1,2 έως 2 λίτρα με απόδοση από 85 έως 235 άλογα. Οι επιλογές σε diesel αποτελούνται από κινητήρες 1,6 και 2 λίτρων, με την ιπποδύναμη να κυμαίνεται από 90 έως 170 άλογα. Στην κορυφή βρίσκεται το VW Golf R που έχει δίλιτρο μοτέρ 270 ίππων και τετρακίνηση.

Τα ατμοσφαιρικά μοτέρ θεωρούνται «αλεξίσφαιρα» και δεν εμφανίζουν ζημιές. Οι TSI κινητήρες με κωδικό EA111 ενδέχεται να παρουσιάσουν πρόβλημα στην καδένα χρονισμού, που μπορεί να «τεντώσει». Αν οι προηγούμενοι κάτοχοι ήταν συνεπείς στις αλλαγές λιπαντικών και γενικότερα στη συντήρηση του αυτοκινήτου τους, το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο μειώνεται σημαντικά. Ο TSI 1,4 λίτρων έχει αρμονική λειτουργία, με την απόδοση του turbo να είναι απολαυστική.

Ο κινητήρας με κωδικό EA888 στις εκδοχές 1,8 λίτρων με 160 άλογα και 2 λίτρων με 210 άλογα (δηλαδή το GTI) υπάρχει περίπτωση να καταναλώνει λάδι, λόγω ελαττώματος στα ελατήρια των πιστονιών.
Τα diesel μοτέρ του VW Golf MK6 είναι τεχνολογίας common rail και ως εκ τούτου έχουν πιο ραφιναρισμένη λειτουργία σε σχέση με αυτά των προηγούμενων μοντέλων.

Σελ.
1
Golf MK6 15ετίας: Δεν έχει πολλές αδυναμίες
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το VW Golf 6ης γενιάς ως μεταχειρισμένο;
Σελ.
3
Οι εσωτερικές επενδύσεις των θόλων συγκρατούν υγρασία
Σελ.
4
Το εσωτερικό παραμένει μοντέρνο και δεν έχει φθορές
Σελ.
5
Το Golf 6ης γενιάς έχει χώρους για 5 και ποιοτική κατασκευή