Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
96
σχόλια
Τα 5 χειρότερα οικογενειακά SUV σε πορτ-μπαγκάζ

Τα 5 χειρότερα οικογενειακά SUV σε πορτ-μπαγκάζ

Τα 5 χειρότερα οικογενειακά SUV σε πορτ-μπαγκάζ

Διαβάστηκε από 100555 αναγνώστες - 13/4/2024

SUV για οικογένειες που δεν χωράνε… «ούτε 2 βαλίτσες».
Το Lexus UX έχει μικρότερο πορτ-μπαγκαζ και από μικρά SUV!
3 βαλίτσες παραπάνω χωράει ο πρώτος (Ford Kuga), από τον τελευταίο.
Στα 5 μικρότερα πορτ-μπαγκάζ Suzuki, Honda HRV, Kia Xceed.
Ακόμα και η Toyota Corolla Cross.

SUV για οικογένειες που δεν χωράνε …«ούτε 2 βαλίτσες»

Όπως μαρτυρά και το όνομα τους, τα οικογενειακά SUV είναι για οικογένειες. Χρησιμοποιούνται σε ταξίδια, και ως εκ τούτου πρέπει να έχουν ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ. Ποια μοντέλα υστερούν στη συγκεκριμένη μέτρηση;
Το χειρότερο είναι το Lexus UX 250h στην τετρακίνητη εκδοχή του. Το Suzuki S-Cross έχει το 2ο μικρότερο πορτ-μπαγκάζ, το Honda HR-V e:HEV έχει το 3ο μικρότερο, το Kia XCeed έχει το 4ο μικρότερο, ενώ η τετρακίνητη Toyota Corolla Cross ολοκληρώνει την πεντάδα.

Το Lexus UX έχει μικρότερο πορτ-μπαγκαζ και από μικρά SUV!

Το ιαπωνικό premium οικογενειακό SUV που κοστίζει 42.100 ευρώ είναι full υβριδικό και τετρακίνητο. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα 283 λίτρα του χώρου αποσκευών του ιαπωνικού μοντέλου είναι σχεδόν ίδια με αυτά του μικρού SUV με το μικρότερο πορτ-μπαγκαζ (265 λίτρα).

Στα 5 μικρότερα πορτ-μπαγκάζ Suzuki, Honda HRV, Kia Xceed, ακόμα και η Toyota Corolla Cross

Μετά το Lexus UX 250h, το Suzuki S-Cross έχει το 2ο μικρότερο πορτ-μπαγκάζ με 293 λίτρα, το Honda HR-V e:HEV ακολουθεί με 335 λίτρα, το Kia XCeed διαθέτει 380 λίτρα για το πορτ-μπαγκάζ, ενώ η τετρακίνητη Toyota Corolla Cross ολοκληρώνει την πεντάδα με χώρο αποσκευών 390 λίτρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως και τα 5 μοντέλα είναι υβριδικά. Το Kia XCeed είναι mild hybrid, ενώ τα υπόλοιπα 4 full hybrid.
Worst 5 Πορτ-μπαγκάζ (λίτρα) Τιμή (ευρώ)
LEXUS UX 250h 4x4 184ps 184ps 283 42100
SUZUKI SX4 S-CROSS 1,5 293 29180
HONDA HR-V e:HEV 335 36700
KIA XCEED 1.5 T-GDI 48V 380 26990
TOYOTA COROLLA CROSS 2.0 HYBRID 390 34910

3 βαλίτσες παραπάνω χωράει ο πρώτος (Ford Kuga), από τον τελευταίο

Ο Βασιλιάς της κατηγορίας όσον αφορά στο πορτ-μπαγκάζ είναι το Ford Kuga με 645 λίτρα, που έχει παραπάνω από 360 λίτρα διαφορά στο πορτ-μπαγκάζ από το Lexus UX 250h, το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι χωράνε 3 μεγάλες βαλίτσες επιπλέον σε σχέση με το ιαπωνικό μοντέλο, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο για μια οικογένεια.

Το Hyundai Tucson έρχεται 2ο με 616 λίτρα, με το VW Tiguan να ακολουθεί κατά πόδας με 615 λίτρα. Το Citroen C5 Aircross βρίσκεται στην 4η θέση με 580 λίτρα και το Kia Sportage το 5ο οικογενειακό SUV με το πιο ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ, με 562 λίτρα.
 
Top 5 Πορτ-μπαγκάζ (λίτρα) Τιμή (ευρώ)
FORD KUGA 1.5 EcoBoost 150 PS 645 36148
HYUNDAI TUCSON 1.6 T 230 PS HEV 6AT 4WD 616 43040
VOLKSWAGEN TIGUAN 1.5 TSI 150 PS DSG7 615 34300
CITROEN C5 AIRCROSS 1.2 PureTech 130 PS 580 33150
KIA SPORTAGE 1.6T 180 PS 562 33490

Πώς να καταλάβετε ποια είναι καλή επίδοση

Πράσινο - Μία από τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας

Κίτρινο - Στο μέσο όρο της κατηγορίας

Κόκκινο - Μία από τις χειρότερες επιδόσεις της κατηγορίας

Σελ.
2
Τα χειρότερα οικογενειακά SUV έχουν πορτ-μπαγκάζ αντάξια με τα χειρότερα μικρά SUV
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε
  • Θανάσης Μίσχος

    Αν μιλάμε για τον μέσο Έλληνα εσείς πιστεύετε ότι αγοράζει ΙΧΕ με κριτήρια τις ανάγκες του? Τότε γιατί τόσα τζιπ? Πόσοι χρησιμοποιούν την τετρακίνηση και πού? Στην Γλυφάδα ή στο Περιστέρι? Σε ποιο τομέα έχει παιδεία για να έχει σ'αυτόν? Άλλωστε δεν βλέπετε αρκετά με κουβάδες στην οροφή αδιαφορώντας ότι η οδηγική συμπεριφορά είναι άλλη 100% διότι δεν έχει αντίστοιχη παιδεία. Ο κατασκευαστής σου μαθαίνει να ταξιδεύεις όπως στο αεροπλάνο. Γιατί εκεί η πλειοψηφία ταξιδεύει με βαλιτσάκι 8-10κιλών?Να κάνει το ίδιο και με το SUV του.

    Προβολή περισσότερων σχολίων
  • Zaglakas Panos

    Λάθος επιλογές όλα τα παραπανω....

  • Μηνάς Αποστόλου

    Θεωρώ τραγικό να υπάρχουν μοντέλα αυτής της κατηγορίας που να έχουν ακόμα και κάτω από 300 λίτρα χώρου αποσκευών... Ποιος ακούει την γυναίκα μετά, που δεν θα χωράνε τα ματζιφλεκια των διακοπών!!

  • Δημητριος Ασπρογερακας

    Όλοι αυτοί οι κουβάδες που αναφέρετε ΔΕΝ είναι SUV ! Αυτά ακόμα ονειρεύονται να γίνουν MPV και....πολύ τους ειναι! Απλά εδώ, στη μπανανια μας, έχουμε μπλέξει τις βούρτσες με τις ........ , και στα αυτοκίνητα, όπως και σε τόσα αλλα

  • Στέφανος Σάρα

    Ταξίδι πας μια δυό φορές το χρόνο.. Παρκάρισμα κάνεις κάθε μέρα και ίσως όχι μόνο μια φορά την μέρα!! Άρα εδώ το μέγεθος είναι που μετράει: όσο μικρότερο, τόσο καλύτερο!!!!! Για τα δυό ταξίδια τώρα τον χρόνο, βάζεις μια μπαγαζιέρα οροφής!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ

    Πρέπει να είστε εντελώς χαζός και θύμα για να αγοράσεις crossover και suv αν χρειάζεσαι μεγάλο χώρο αποσκευών.

  • Βασίλης Θαλής

    Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που τα αγοράζουν επειδή τα θεωρούν μεγάλα αυτοκίνητα, αφού τους μπερδεύει ο όγκος, και στο τέλος έχουν πορτμπαγκάζ μικρού αυτοκινήτου...

  • Thanos Evangelinidis

    Στα μεγάλα πορτ μπαγαζ εκτός το kodiaq ;;;; Για Corolla cross επιβεβαιώνω και εγώ που το έχω το προηγούμενο αυτοκινητο Skoda rapid σημερινό Scala είχε πολύ μεγαλύτερο πορτ μπαγαζ το αναφέρω γι αυτούς που πιστεύουν ότι τα suv έχουν απαραίτητα περισσότερους χωρους

  • Νίκος Πανόπουλος

    Να ξέρετε πως φορές έχω λογομαχησει με κατόχους Suv, για τους χώρους του πορτμπαγκάζ.... Η κλασική απάντηση,ρίξε τα καθίσματα. Ο μόνος λόγος που δεν πρόκειται ποτέ να πάρω Suv, τουλάχιστον μέχρι στιγμής

  • Xristos Dask

    Panagiotis Daskalogiannis

  • Van Mindis

    Το Citroen C4 c-cross έχει μικρότερο πορτμπαγκάζ και από το Citroen C3 Aircross που είναι ίδια μαρκα και μια κατηγορία κάτω.

  • Οδυσσέας Μαυρομάτης

    Το Corolla Cross μοιάζει αρκετά μεγαλύτερο εξωτερικά, αλλά και πάλι προβληματίζει σε χώρους. Νομίζω και με μικρότερα μοντέλα έχει αυτό το θέμα..

  • Γρηγόρης Ανδρόνικος

    Βιταρα του 2000 μοντέλο ...πενταπορτο...δεν το αλλάζω με τίποτα ..φορτηγάκι γίνεται με πολλά μείον βέβαια όπως η κατανάλωση και τα τέλη κυκλοφορίας όχι απλα αυτοκίνητο ...ερπιστριοφορο είναι

  • Stelios Giannelis

    Τα 400 λίτρα πορτμπαγκάζ πιστεύω ότι είναι το κάτω όριο για ένα αυτοκίνητο στα 4,4 μέτρα. Είναι δεν είναι SUV. Ακόμη και οι 4μελεις οικογένειες δε χρειάζονται περισσότερο χώρο.

  • Χρήστος Πόρναλης

    SYV χωρίς ευρύχωρο χώρο αποσκευών δεν νοείτε .

  • Giannis Alexopoulos

    αν θες χώρους πάρε stasion wagon. ενα παράδειγμα το Corolla touring sports έχει ίδιο μήκος με το sedan αν όχι κάποιο χιλιοστά παραπάνω.

  • Apostolis Dogosis

    Συγκριση του SX4 με το TIGUAN πολυ αντικειμενικο το τεστ 🤡

  • Πάνος Στρα

    Δεν έχει νόημα η αγορά ψηλού SUV γενικά. Το αυτοκίνητο είναι χαμηλό και ελαφρύ. Hatchback, sedan ή coupe. Άντε, στη χειρότερη χαμηλό station wagon για χώρους. Ως εκεί. Τέλος.

  • Μανωλης Μουρνιανακης

    Υπάρχει και η λύση της μπαγκαζιέρας οροφής.

  • Leonidas Plakoutsis

    Και ποιος σας είπε ότι αυτά που βάλατε στη λίστα είναι οικογενειακά SUV; Εκτός αν βαφτίζουμε το ψάρι κρέας και όπου βλέπουμε SUV να θεωρούμε αυτόματα ότι είναι και οικογενειακά. Λάθος. Αντιθέτως εκείνα που έχετε βάλει στη δεύτερη λίστα είναι όντως οικογενειακά SUV και γενικώς μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

  • Xristos Stergiopoulos

    αηδια εχει καταντησει το πραγμα. εχουν κοψει απο ολες τις μαρκες τα sedan και τα station που ειναι μακραν τα πιο χρησιμα αυτοκινητα για οικογενειες. αυτα βεβαια στην ευρωπη μονο. γιατι σε ασια και αμερικη ζουν και βασιλευουν.

  • Ιορδάνης Ζερδαλής

    Ότι να ναι....για ποιας χρονολογίας μοντέλα γίνεται αναφορά γιατί τώρα δεν ισχύουν τα στοιχεία σας..

  • Nikos Maresis

    Πόσο αστείο είναι ακολουθείς την μόδα και στο τέλος να κοπάνας το κεφάλι σου στον τοίχο?? 😂

  • Sifis Sifakakis

    Όλα είναι μικρά suv οπότε και λογικό το άρθρο υπάρχουν όμως και μεγαλύτερα suv με πολύ μεγάλους χώρους.

  • Kostas Pettas

    Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι τα επίσημα sites λένε ψέματα..?? Επειδή είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που ελέγχω το suzuki s cross γράφει 430 περίπου και το corolla cross 473..

  • Δημήτρης Αργυρός

    Το 70% των ανθρώπων ζουν στις πόλεις και δεν έχουν ανάγκη για αγορά suv. Οι υπόλοιποι που ζουν στην επαρχία σίγουρα χρειάζονται κάτι με καλύτερες αρετές από ένα SUV. Στην ουσία τα SUV είναι σαν τα iPhone κανείς ουσιαστικά δε τα χρειάζεται αλλά όλοι θέλουν να τα αποκτήσουν.

  • Εμμ Τζιακης

    Ο ακριβης ορισμος του ¨" κουβαδακι" .

  • Konstantin Malamatidis

    910 λίτρα έρχονται!

  • Paschalis Sposito

    Duster και τα μυαλά στο μπλέντερ

  • Kiriakos Kiriakidis

    Γι αυτό πάρτε το Mazda Cx5 να έχετε μεγάλους χώρους και στο πορτ μπαγκάζ !και η καμπίνα μέσα έχει άνετους χώρους και είναι και σοβαρή και ποιοτική αμαξάρα !! Είμαι παρά πολύ ικανοποιημένος

  • Panos Economopoylos

    Όλα αυτά τα suv και όλα τα άλλα δεν είναι τζιπ που τα λένε οι περισσότεροι, είναι υπερυψωμένα ιχ που απλά δεν βρίσκει στο πρώτο πεζοδρόμιο που Καβάλας για να παρκάρεις μη σεβόμενος τους πεζούς...Πορτ μπαγκαζ μόνο station wagon όσο υπάρχουν ακόμα αυτά.

  • Giorgos Stogianidis

    Station wagon γατάκια 🐱 και βάζεις τον κόσμο όλο μέσα

  • Kwstas Lampropoulos

    Η άβολη στιγμή που έχεις αγοράσει οικογενειακό SUV και έχεις ανάγκη μπαγκαζιερας για να πας ένα ταξίδι... 🤣🤣

  • Βλαδιμηρος Λενιν

    Ορισμένα SUV είναι πραγματικά τραγικά ως προς το χώρο αποσκευών. Ακόμη και το δικό μου, Honda jazz έχει πολύ μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ από ορισμένα SUV.. τζάμπα όγκος και κατανάλωση...

  • Dimitris Volakis

    Suv σκουπίδια με χώρους Hatchback….

  • Δημοσθενης Τσαμπας

    Το s cross που εχω μια χαρα πορτπαγκαζ εχει 430 λιτρα τωρα τι λετε εσεις και απο που βγαζετε αυτα τα νουμερα δεν ξερω!

  • Βασιλης Καλταπανιδης

    Να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για να πάρεις SUV και μετά να βάλεις στην οροφή το φέρετρο για να χωράνε τα μπαγκάζια... Αξία ανεκτίμητη 🤣😎😂

  • Andreas Chatzidiakos

    Όλοι εσείς που κοροϊδεύετε τη μπαγκαζιερα της οροφής, έχετε ταξιδέψει ποτέ εκτός Ελλάδος να δείτε station wagon με μεγάλο χώρο + μπαγκαζιερα στην οροφή? Αλλιώς πείτε μας, πώς βάζετε σκυλιά, παιδιά μέσα σ ενα αυτοκίνητο ολα + αποσκευές,να μάθουμε κι εμείς.

  • Νικος Γεωργαλακης

    Παρετε station Wagon εχουν χωρους για επιβατες κ πορτ παγκαζ γιγας.Εγω εχω το astra station παει σφαιρα φορτωνω οτι θελω και παει τρενο στο ταξιδι με υψηλες ταχυτητες.Για suv μονο subaru forester τα υπολοιπα στερουνται χωρους πορτ παγκαζ κ γκαζια

  • Νίκος Φοροτζίδης

    Αμάξια μικρά σε χώρους, με χειρότερο κράτημα από ένα hatch και με μικρά μοτέρ στην πλειοψηφία τους...ποιος ο λόγος να αγοράσεις τέτοιο αμαξι;

  • Xristos Dask

    Μπούρδες είναι όλα και δεν χωράνε τίποτα μόνο φιγούρα για τον βλακαμα τον νεοπλουτο Έλληνα, μετά καταλαβαίνουν τι μαλακια αγόρασαν και βάζουν τα πλαστικά φέρετρα από πάνω άσε που δεν μπορείς να μιλήσεις μέσα στο αυτοκίνητο από τον θόρυβο που κάνει η μαλακια αυτή είναι και τρισάθλιο στην όψη

  • Νικόλαος Ιζδράνης

    Τα suv είναι μια μόδα άσκοπο βάρος κακή αεροδυναμική χειρότερα δυναμικά χαρακτηριστικά αυξημένη κατανάλωση και τιμή αγοράς τώρα και μικρό χώρο αποσκευών και σε κάποια και επιβατών. Προσωπικά από suv πήγα σε ένα ξεπερασμένο όπως λένε οι περισσότεροι αισθητικά sedan και μετά από 1.5 χρόνο δεν μου λείπει καθόλου το suv.

  • Stelios Memtsas

    Οι μισοί Έλληνες πάνε ταξίδι μια φορά τα τρία χρόνια και οι άλλοι μισοί που πάνε μια φορά το χρόνο νομίζω χεστηκαν τελείως για το χώρο στο πορτμπαγκάζ.

  • Βασίλειος Δοσόπουλος

    Εάν κάποιος χρειάζεται μεγάλους χώρους η λύση είναι να αγοράσει κάποιο Station Wagon ή κάποιο μεγάλο Sedan όπως το Skoda Octavia.... Το να πάρει ένα Crossover που στην πραγματικότητα είναι ενα υπερυψωμένο Hatchback δεν έχει κανένα νόημα , αφού και περισσότερο καύσιμο καίει σε πραγματικές συνθήκες λόγο του σαφώς μεγαλύτερου βάρους και του ύψους, όπως και για αυτούς τους λόγους έχει χειρότερα δυναμικά χαρακτηριστικά σε σχέση με ένα Hatchback ή Sedan.... Συν του γεγονότος ότι για λόγους μόδας πληρώνεις με καπέλο το SUV / Crossover !

  • Filippos Avra

    Γι αυτό μόνο Porsche Cayenne με περίπου 700lt Πορτ μπαγκαζ και λογική τιμή 140.000ευρω περίπου. Εδώ στο χωριό όλοι ικανοποιημένοι είναι παντως

  • John Fassidakis

    Καλυτερα μικρα SUV παρα τερατα , δε χωραμε πια σε αυτη τη πολη!!!Τα μεγαλα στην επαρχια!

  • Marina Kampouri

    Σαφώς και όχι

Διαβάστε και άλλα σχόλια στην σελίδα μας στο Facebook