Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Seat Leon diesel: Αξίζει ως μεταχειρισμένο;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Seat Leon diesel: Αξίζει ως μεταχειρισμένο;

22/12/2023

Το Seat Leon έκανε το ντεμπούτο του το 1999 και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του. Κάνουμε ένα βήμα πίσω και αναλύουμε το προηγούμενο Seat Leon, τρίτης γενιάς, που ήταν σε παραγωγή από το 2012 έως το 2020. Καταγράφουμε τις βλάβες που παρουσιάζει και τις συνηθισμένες φθορές που θα βρούμε σε ένα μεταχειρισμένο μοντέλο.


Το diesel μοτέρ του Seat Leon με τα 105 άλογα καίει κάτω από 6 λτ/100 χλμ

Το Seat Leon που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο έχει διανύσει 140.000 χιλιόμετρα μέσα σε 5 χρόνια. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο diesel κινητήρας 1,5 λίτρων που αποδίδει 105 άλογα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων με κωδικό MQ250-5F. Το μηχανικό σύνολο δουλεύει απροβλημάτιστα, ενώ κατά τη διάρκεια της δοκιμής  μας η μέση κατανάλωση ήταν μικρότερη των 6 λτ/100 χλμ.



Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι αξιόπιστος, μιας και δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες βλάβες και ζημιές. Σε δοκιμή μακράς διαρκείας της γερμανικής AutoBild παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων στα 100.000 χιλιόμετρα. Πιο αναλυτικά, έσπασε ένα ρουλεμάν στο κιβώτιο ταχυτήτων λόγω αστοχίας υλικού και προκάλεσε περαιτέρω ζημιά σε ένα γρανάζι. Αυτό ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένη περίπτωση, μιας και δεν έχει γίνει ξανά λόγος για αντίστοιχη βλάβη.


Τα μηχανικά σύνολα του Seat Leon είναι αξιόπιστα και δεν βγάζουν ζημιές

Τα βενζινοκίνητα Seat Leon έχουν επίσης απροβλημάτιστους κινητήρες, οι οποίοι ανήκουν στην οικογένεια TSI. Οι γρήγορες εκδόσεις FR και Cupra εφοδιάζονται με τον κινητήρα EA888, ο οποίος έχει χωρητικότητα 1,8 και 2 λίτρα και είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με το παρελθόν. Ως εκ τούτου δεν παρουσιάζονται ζημιές στον ιμάντα χρονισμού, ούτε εμφανίζεται αυξημένη κατανάλωση λιπαντικού.

Σελ.
1
Δοκιμάζουμε μεταχειρισμένο Seat Leon diesel με 140.000 χλμ
Σελ.
2
Seat Leon diesel: Αξίζει ως μεταχειρισμένο;
Σελ.
3
Τα αμορτισέρ στο Seat Leon φθείρονται πρόωρα αν οδηγείς συνέχεια γρήγορα
Σελ.
4
Το Seat Leon έχει χώρους για 5 ενήλικες και σπορτίφ οδική συμπεριφορά