Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα αμορτισέρ στο Seat Leon φθείρονται πρόωρα αν οδηγείς συνέχεια γρήγορα

Τα αμορτισέρ στο Seat Leon φθείρονται πρόωρα αν οδηγείς συνέχεια γρήγορα

22/12/2023

Η εικόνα του εσωτερικού στο Seat Leon που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο είναι πολύ καλή και κρύβει τα 140.000 χιλιόμετρα που διαθέτει. Οι διακόπτες στο τιμόνι και στο ταμπλό δεν έχουν ξεβάψει από τη χρήση, ενώ αντίστοιχα σε καλή κατάσταση διατηρούνται οι επενδύσεις, που δεν έχουν φθορές, ούτε γρατζουνιές.

Τα αυτοκίνητα που διαθέτουν δερμάτινες ταπετσαρίες στα καθίσματα και στο υποβραχιόνιο απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις χρειάζεται να καθαρίζονται και να ενυδατώνονται συχνά, ούτως ώστε να διατηρούν για καιρό την καλή τους εμφάνιση. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε αυξημένη φθορά, αυτό δείχνει πως οι προηγούμενοι κάτοχοι αμελούσαν τη συντήρηση των δερμάτινων καθισμάτων.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη του Seat Leon, τα εξαρτήματα στο σύστημα πέδησης μπορούν να αντέξουν ακόμα και 100.000 χιλιόμετρα χωρίς να χρήζουν αντικατάστασης. Στην περίπτωση που οι προηγούμενοι κάτοχοι οδηγούσαν αρκετά γρήγορα το αυτοκίνητό τους, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν «κουραστεί» τα αμορτισέρ νωρίτερα από το μέσο όρο.
Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε πως αν το αυτοκίνητο ήταν ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως να χρειάζονται αλλαγή τα μοτεράκια του ηλεκτρονικού χειροφρένου. Τα μοντέλα με «παραδοσιακό» χειρόφρενο δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.

Σελ.
1
Δοκιμάζουμε μεταχειρισμένο Seat Leon diesel με 140.000 χλμ
Σελ.
2
Seat Leon diesel: Αξίζει ως μεταχειρισμένο;
Σελ.
3
Τα αμορτισέρ στο Seat Leon φθείρονται πρόωρα αν οδηγείς συνέχεια γρήγορα
Σελ.
4
Το Seat Leon έχει χώρους για 5 ενήλικες και σπορτίφ οδική συμπεριφορά