Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσο καλό είναι το προηγούμενο Skoda Kodiaq ως μεταχειρισμένο;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο καλό είναι το προηγούμενο Skoda Kodiaq ως μεταχειρισμένο;

Διαβάστηκε από 6697 αναγνώστες - 4/5/2024

Το Skoda Kodiaq παρουσιάστηκε το 2017 και ανέδειξε το image της τσέχικης εταιρείας, προσφέροντας μεγάλους χώρους, «αύρα» πολυτέλειας και υψηλή άνεση. Δεδομένου πως τα πρώτα μοντέλα είναι πλέον 7 ετών, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο αξιόπιστο παραμένει το Skoda Kodiaq και πόσο καλή επιλογή είναι για αγορά μεταχειρισμένου SUV. Δοκιμάζουμε ένα μοντέλο του 2019, το οποίο μέσα σε 5 χρόνια έχει διανύσει 180.000 χιλιόμετρα, και αναλύουμε τι θα πρέπει να γνωρίζετε στους τομείς ζημιών και φθορών.


Βλάβες στα μπεκ και τα turbo των diesel μοτέρ. Το δίλιτρο TSI καίει λάδι στα πολλά χλμ.

Το Skoda Kodiaq που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο διαθέτει τον δίλιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 190 άλογα και 400 Nm ροπή, με την ισχύ να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω συστήματος Haldex. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι DSG διπλού συμπλέκτη με κωδικό DQ500.

Κατά την οδήγηση ο κινητήρας λειτουργεί σωστά, χωρίς κομπιάσματα, ενώ η ανάρτηση ισοπεδώνει τις κακοτεχνίες του δρόμου. Η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας κυμάνθηκε στα 7,7 λτ/100 χλμ.



Καλό είναι να γνωρίζετε πως όταν τα DSG κιβώτια ταχυτήτων έχουν διανύσει αρκετά χιλιόμετρα, τότε οι αλλαγές σχέσεων γίνονται πιο απότομες. Στο κιβώτιο DQ500 με την τετρακίνηση τύπου Haldex θα πρέπει να γίνεται αλλαγή λιπαντικών κάθε 60.000 χιλιόμετρα, ενώ η αλλαγή ιμάντα χρονισμού στον κινητήρα θα πρέπει να γίνεται το αργότερο κάθε 210.000 χιλιόμετρα.

Έχουν υπάρξει αναφορές σχετικά με ζημιές στα μπεκ πετρελαίου και τα turbo των πετρελαιοκίνητων TDI μοτέρ. Πέραν τούτου οι συγκεκριμένοι κινητήρες είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι και μπορούν να χαρακτηριστούν ως «χιλιομετροφάγοι».
Απροβλημάτιστη θεωρείται και η γκάμα των βενζινοκινητήρων του Skoda Kodiaq. Μόνο στο δίλιτρο TSI μοτέρ με κωδικό EA888 έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις αυξημένης κατανάλωσης λαδιού, σε κινητήρες που έχουν διανύσει μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων.

Σελ.
1
Skoda Kodiaq 5ετίας με 180.000 χλμ: Παραμένει αξιόπιστο
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το προηγούμενο Skoda Kodiaq ως μεταχειρισμένο;
Σελ.
3
Λόγω του αυξημένου βάρους, στο Skoda Kodiaq φθείρονται τα ρουλεμάν και τα φρένα
Σελ.
4
Το Skoda Kodiaq είναι ευρύχωρο, πρακτικό και ποιοτικό