Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Λόγω του αυξημένου βάρους, στο Skoda Kodiaq φθείρονται τα ρουλεμάν και τα φρένα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Λόγω του αυξημένου βάρους, στο Skoda Kodiaq φθείρονται τα ρουλεμάν και τα φρένα

Διαβάστηκε από 6725 αναγνώστες - 4/5/2024

Το μεταχειρισμένο Skoda Kodiaq που έχουμε στη διάθεσή μας εφοδιάζεται με το προαιρετικό σύστημα DCC που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις σε 3 επιλογές, Normal, Comfort και Sport. Οδηγώντας  το τσέχικο SUV παρατηρούμε πως τα αμορτισέρ αλλά και το σύστημα διεύθυνσης διατηρούνται σε καλή κατάσταση, λειτουργούν άψογα και δεν παράγουν τριγμούς.

Παρόλα αυτά, το μεγάλο βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο όταν είναι φορτωμένο ξεπερνά τους 2 τόνους, έχει αντίκτυπο στα φρένα και στα ρουλεμάν του εμπρός άξονα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό για τα δεδομένα ενός SUV, μπορεί να ελεγχθεί σε ένα συνεργείο πριν από την αγορά και δεν αρκεί για να βλάψει την αξιοπιστία του μοντέλου.


 

Το εσωτερικό του Skoda Kodiaq δεν έχει φθορές αλλά θέλει έλεγχο η ηλιοροφή

Μπορεί το Skoda Kodiaq που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο να έχει διανύσει 180.000 χιλιόμετρα, ωστόσο τα πάντα στο εσωτερικό δείχνουν «σαν καινούργια». Δεν υπάρχουν γρατζουνιές και σημάδια στις επενδύσεις εντός της καμπίνας, και τα πλήκτρα στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα δεν έχουν χάσει το χρώμα τους. Επιπλέον, το στεφάνι του τιμονιού δεν έχει εμφανίσει γυαλάδες από τη συνεχή επαφή με τα χέρια του οδηγού, γεγονός που μας κάνει να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά στο οδόμετρο για να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των χιλιομέτρων.

Τα καθίσματα που έχουν δερμάτινες ταπετσαρίες διατηρούν τη φόρμα τους και δεν έχουν ίχνη φθοράς.
Αν το αυτοκίνητο που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε εφοδιάζεται με πανοραμική ηλιοροφή, θα πρέπει να κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο, αφού έχουν υπάρξει περιπτώσεις εισροής νερών από το συγκεκριμένο σημείο.
Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν λεκέδες μούχλας στον ανεμοθώρακα, κάτι που επιλύεται με ένα καλό πλύσιμο. Τέλος, η ηλιοροφή μπορεί να αποτελέσει πηγή αεροδυναμικών θορύβων.

Σελ.
1
Skoda Kodiaq 5ετίας με 180.000 χλμ: Παραμένει αξιόπιστο
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το προηγούμενο Skoda Kodiaq ως μεταχειρισμένο;
Σελ.
3
Λόγω του αυξημένου βάρους, στο Skoda Kodiaq φθείρονται τα ρουλεμάν και τα φρένα
Σελ.
4
Το Skoda Kodiaq είναι ευρύχωρο, πρακτικό και ποιοτικό