Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η Ford θα συνεχίσει να παράγει θερμικούς κινητήρες όσο υπάρχει ζήτηση

Η Ford θα συνεχίσει να παράγει θερμικούς κινητήρες όσο υπάρχει ζήτηση

9/7/2024

Πλήρης εξηλεκτρισμός από το 2030; Μάλλον όχι για τη Ford.
Θα συνεχίσει να ικανοποιεί την αυξημένη ζήτηση για θερμικούς κινητήρες.
Έμφαση στην παραγωγή μικρών ηλεκτρικών πόλης.
Ίσως ξεκινήσει σύντομα η παραγωγή ηλεκτρικού Ford Fiesta.

Πλήρης εξηλεκτρισμός από το 2030; Μάλλον όχι για τη Ford

Μέχρι πολύ πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε θέσει ως στόχο ο τελευταίος κινητήρας εσωτερικής καύσης να βγει από το εργοστάσιο παραγωγής το 2030. Ωστόσο η αυξημένη ζήτηση των τελευταίων μηνών, και η παράλληλη μείωση της ζήτησης των ηλεκτρικών, οδήγησαν αρκετούς κατασκευαστές να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Ε.Ε. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που και η Ford αποφάσισε να αλλάξει τα σχέδιά της για πλήρη εξηλεκτρισμό των κινητήρων που παράγει από το 2030.
 

Θα συνεχίσει να ικανοποιεί την αυξημένη ζήτηση για θερμικούς κινητήρες.

Ο Martin Sander, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη Γερμανία, δήλωσε πρόσφατα ότι αν οι καταναλωτές συνεχίσουν να εκδηλώνουν ζήτηση για αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, τότε και η Ford θα συνεχίσει να τους εξυπηρετεί, κατασκευάζοντας καινούργια. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα αναπροσαρμόσει ριζικά τον προσανατολισμό που ακολουθεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.
 

Έμφαση στην παραγωγή μικρών ηλεκτρικών πόλης

Ο CEO της Ford, Jim Farley, δήλωσε ότι ο εξηλεκτρισμός είναι αναπόφευκτος για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να εντάξει πιο δυναμικά στον σχεδιασμό της την παραγωγή μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης. Αυτή η κατεύθυνση θα ενισχύσει την πρόσφατα ανανεωμένη στρατηγική της Ford, η οποία έχει ως ναυαρχίδα την αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E.
 

Ίσως ξεκινήσει σύντομα η παραγωγή ηλεκτρικού Ford Fiesta

Αλλωστε είχε κυκλοφορήσει λίγο παλιότερα η φήμη ότι ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Fiesta θα μπορούσε να ξεκινήσει να παράγεται μέσα στο 2024 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κολωνία. Μένει να δούμε αν η φημολογία θα επιβεβαιωθεί.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε