Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
16χρονα «πάντρεψαν» μία BMW E30 με Toyota Tacoma!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

16χρονα «πάντρεψαν» μία BMW E30 με Toyota Tacoma!

Διαβάστηκε από 5194 αναγνώστες - 11/2/2024

Και όμως, αυτή η BMW E30 pickup δεν είναι εργοστασιακή κατασκευή, αλλά δημιουργία 16χρονων σπουδαστών στην Alabama που αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Η BMW δεν έχει κάποιο pickup μοντέλο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα όχημα με καρότσα το οποίο έχει το έμβλημα της βαυαρικής εταιρείας στο καπό. Εκτός από τη M3 E30 pickup που βρίσκεται στο εργοστάσιο της φίρμας και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εξοπλισμού, εργαλείων και μεγάλων αντικειμένων, το 2011 γνωρίσαμε μία M3 E92 με καρότσα, η οποίο κατασκευάστηκε ως πρωταπριλιάτικο αστείο. Παράλληλα, 2 χρόνια πριν, η BMW μετασκεύασε σε pickup μία X7, στην οποία είχε φορτωθεί μία enduro F 850 GS
Αυτή τη φορά, έκανε την εμφάνισή της μία λευκή E30, η οποία δημιουργήθηκε από 16χρονους σπουδαστές του κέντρου CTEC της Alabama. Αντί να γίνει μετασκευή στο πίσω τμήμα της BMW, οι δημιουργοί επέλεξαν ένα Toyota Tacoma, στο οποίο τοποθετήθηκε το εμπρός μέρος της θρυλικής Σειράς 3.



Το project ξεκίνησε ως μία πρόκληση να μετατρέψουν 2 χαλασμένα αυτοκίνητα σε 1 λειτουργικό. Στο parking υπήρχε ένα τρακαρισμένο Toyota Tacoma του 2001 με εκτεταμένη ζημιά εμπρός, και μία BMW 325i του 1987 με κατεστραμμένο κινητήρα. Αμφότερα τα οχήματα θα κατέληγαν στο διαλυτήριο, αλλά οι σπουδαστές τους έδωσαν δεύτερη ζωή και τα μετέτρεψαν σε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Όσο παράξενη ακούγεται η ιδέα, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, και θα μπορούσαμε να πούμε πως η γωνιώδης εμφάνιση της BMW δεν δείχνει «ξένη», συνδυασμένη με το πιο στρογγυλεμένο αμάξωμα του Toyota, ενώ παράλληλα η πλευρική γραμμή στα εμπρόσθια φτερά της E30 συνεχίζεται στις πόρτες του Tacoma.



Το αυτοκίνητο, βάφτηκε σε λευκό χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες, και θα γίνει έκθεμα στην φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Alabama. Συνολικά εργάστηκαν 50 σπουδαστές σε διάστημα 3 ετών, και το συνολικό κόστος που δαπανήθηκε ήταν 600 δολάρια. Το project ονομάστηκε «Germanese L-Camino», μία αναφορά στη Γερμανία, την Ιαπωνία (German- Japanese) και το θρυλικό Chevrolet El Camino, έναν γνωστό εκπρόσωπο της coupe-utility κατηγορίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις