Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Mercedes S680 Guard: Σταματάει μέχρι και χειροβομβίδα
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes S680 Guard: Σταματάει μέχρι και χειροβομβίδα

Διαβάστηκε από 46481 αναγνώστες - 24/6/2024

Η Mercedes βγάζει ξανά στο δρόμο τη θωρακισμένη S-Class των 4,2 τόνων, με το θηριώδη V12 κινητήρα των 612 ίππων και πολυτέλεια που κάνει τα 7αστερα ξενοδοχεία να ντρέπονται. Tην οδηγούμε και σας λέμε πως είναι να βρίσκεσαι πίσω από τιμόνι του θηρίου των 457.000 ευρώ!

Η Μercedes S680 Guard είναι ένα τεθωρακισμένο δρόμου

S-Class, η ναυαρχίδα των επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από προέδρους χωρών, celebrities, CEO κι άτομα της «υψηλής κοινωνίας», τα οποία αναζητάνε άνεση, χλιδή, ισχύ κι ασφάλεια σε ένα αυτοκίνητο. Ειδικά η τεθωρακισμένη έκδοση της είναι ένα αδιαπέραστο φρούριο, που θα ζήλευαν μέχρι κι οχήματα του στρατού.
 

Μοιάζει με S-Class αλλά σταματάει sniper, τρομοκράτες και χειροβομβίδες

Για τη νέα έκδοση του πολυτελούς μοντέλου, η Mercedes επέλεξε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με όσα ξέραμε μέχρι στιγμής. Οι προηγούμενες γενιές μπορεί να ήταν θωρακισμένες S-Class, όμως η νέα είναι ένα θωρακισμένο όχημα με το «περίβλημα» μιας S-Class. Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά για τη guard έκδοση, με πλειάδα προστατευτικών πολύπλοκων μηχανισμών. Πάνω του είναι βιδωμένες παχιές πλάκες αρκετών εκατοστών, ενώ τα τζάμια πάχους 10 εκατοστών διαθέτουν πολλαπλές στρώσεις από βαλλιστικό γυαλί και διαφανή σύνθετα υλικά, με προστασία από τα θραύσματα.

Όλα τα παραπάνω εκτοξεύουν το δείκτη προστασίας στο VPAM VR10, το υψηλότερο επίπεδο θωράκισης που μπορεί να υπάρχει στον πολιτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι η S680 Guard μπορεί να αντέχει με απόλυτη επιτυχία επίθεση από ΑΚ-47 (καλάσνικωφ), ελεύθερους σκοπευτές, οτιδήποτε όπλο έχει φυσίγγια 7,62x54R, ακόμα και χειροβομβίδα. Ταυτόχρονα κρατάει έξω καπνούς κι επικίνδυνα αέρια μέσω ενός συστήματος υπερπίεσης (υπάρχουν όμως και μπουκάλες με οξυγόνο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου), ενώ διαθέτει και δέκα ακροφύσια με πυροσβεστικό υλικό στο κάτω μέρος του αμαξώματος, έτοιμα να σβήσουν όποιο ίχνος φωτιάς εμφανιστεί και εμποδίζει τη διέλευση του αυτοκινήτου. Μάλιστα η ορολογία VR που υπάρχει στο επίπεδο θωράκισης σημαίνει ότι είναι δοκιμασμένο και πιστοποιημένο όλο το όχημα κι όχι μόνο τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.



 Όπως καταλαβαίνεις το μόνο ίδιο με την υπόλοιπη σειρά S-Class είναι το αλουμινένιο αμάξωμα, που ουσιαστικά λειτουργεί σαν καμουφλάζ, ώστε το αυτοκίνητο να μην γίνεται αντιληπτό από αδιάκριτα βλέμματα και να μπορεί «κρύβεται» εύκολα. Μάλιστα είναι τόσο καλά καμουφλαρισμένη που οι διαφορές είναι ελάχιστες με την «απλή» σειρά και διακρίνονται μόνο στο έμπειρο μάτι, όπως τα ειδικά χοντρά run-flat ελαστικά Michelin Pax, τα οποία ακόμα και σκασμένα αντέχουν να κινηθούν έως και 30 χιλιόμετρα ή οι λαβές των πορτών που δεν είναι ηλεκτρικά επεκτεινόμενες.
 

Σελ.
2
Υπερπολυτελές εσωτερικό με κύριο άξονα την ασφάλεια των επιβατών
Σελ.
3
H S Guard διαχειρίζεται εντυπωσιακά το βάρος, πηγαίνει το ίδιο στρωτά και με σκασμένο ελαστικό
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε