Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Lexus LBX: Η «επίθεση» της εταιρείας στα μικρά SUV
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lexus LBX: Η «επίθεση» της εταιρείας στα μικρά SUV

6/4/2024

Οδηγούμε το Lexus που μπαίνει στην κατηγορία των μικρών SUV
Εντυπωσιακή και ογκώδης σχεδίαση για το Lexus LBX
Premium εσωτερικό, αλλά περιορισμένοι χώροι, βασίζεται στο Yaris Cross!
Με full υβριδικό κινητήρα 136 αλόγων και 0-100 σε 9,2 δλ.

Η ιαπωνική εταιρεία ανοίγει ακόμα περισσότερο της γκάμα της και για πρώτη φορά παρουσιάζει ένα μικρό SUV, το Lexus LBX, το οποίο είναι το μικρότερο μοντέλο που έχει βγει πότε από την γραμμή παραγωγής της μάρκας με το μήκος του να είναι 4,19 μ., το πλάτος τα 1,83 μ. και το ύψος τα 1,56 μ. Ο λόγος αυτής της κίνησης είναι ότι η κατηγορία των μικρών SUV γνωρίζει μια τεράστια άνθηση παγκοσμίως και είναι αρκετά δημοφιλής, με τη Lexus να θέλει να διεκδικήσει κι εκεί ένα κομμάτι των πωλήσεων. Για την ιστορία είναι το μοναδικό SUV της εταιρείας με τρία γράμματα στο όνομα του, μιας και υπόλοιπα έχουν μόλις 2 (UX, NX, RZ και RX.)

Εντυπωσιακή και ογκώδης σχεδίαση για το Lexus LBX

Ο σχεδιασμός του LBX είναι αρκετά εντυπωσιακός. Η μεγάλη τραπέζια μάσκα, που είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας (εδώ χωρίς πλαίσιο), ξεχωρίζει από μακριά, με τη χαμηλή γραμμή του καπό και τα έντονα κοψίματα να δίνουν μια επιβλητική αίσθηση στο μπροστινό μέρος του μοντέλου.



Οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών και τα πίσω φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια φωτιζόμενη λωρίδα ολοκληρώνουν τη δυναμική εικόνα του LBX, που παρά τις μαζεμένες διαστάσεις του δεν περνάει απαρατήρητο.

Premium εσωτερικό, αλλά περιορισμένοι χώροι, βασίζεται στο Yaris Cross

Η καμπίνα του Lexus LBX διαθέτει κομψή σχεδίαση, με υψηλής ποιότητας υλικά και προσεγμένη κατασκευή, ενώ προσφέρει εξοπλισμό ξεχωριστό για αυτή την κατηγορία, όπως το high-end ηχοσύστημα της Mark Levinson. Βέβαια δεν πρέπει κάποιος να περιμένει πολλά από πλευράς χώρων, αφού ακόμη κι η Lexus δεν μπορεί να κάνει μαγικά με μήκος 4,19 μέτρα.



Αν και μπροστά ο χώρος είναι ικανοποιητικός, πίσω είναι κάπως στενό για τους ψηλότερους επιβάτες, ενώ τα 332 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ δεν είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πατάει πάνω την πλατφόρμα GA-B του Toyota Yaris Cross, η οποία όμως έχει επανασχεδιαστεί για τη Lexus με το μεταξόνιο και το μετατρόχιο να έχουν μεγαλώσει.
 

Με full υβριδικό κινητήρα 136 αλόγων και 0-100 σε 9,2 δλ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα full υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με 91 ίππους, έναν ηλεκτροκινητήρα εμπρός με 94 ίππους και μια μπαταρία νικελίου-μετάλλου υδριδίου 1 kWh. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 136 ίππους και τα 185Nm ροπής, με την ισχύ να μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω του τυπικού CVT αυτόματου κιβωτίου της Toyota. Στην τετρακίνηση έκδοση υπάρχει ένας επιπλέον ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα που αποδίδει 6 ίππους. 
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις