Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μπαταρία που αντέχει 500.000 χλμ. ετοιμάζει η VW

Μπαταρία που αντέχει 500.000 χλμ. ετοιμάζει η VW

5/1/2024

H VW δοκιμάζει νέα μπαταρία της QuantumScape
Στο 95% η υγεία μπαταρίας μετά από 500 χιλ. χλμ.
Πραγματοποίησε 1.000 κύκλους φόρτισης
Ξεπερνάει κατά πολύ τα βιομηχανικά στάνταρ

H VW δοκιμάζει νέα μπαταρία της QuantumScape

O όμιλος της VW αναζητώντας τρόπους εξέλιξης των ηλεκτρικών της μοντέλων δοκίμασε μια νέα μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας QuantumScape, σύμφωνα με την οποία η χωρητικότητά της μετά από 480.000 χιλιόμετρα θα βρίσκεται στο 95%.
Πρόκειται για μια μπαταρία λιθίου στερεάς κατάστασης, οι οποίες σύμφωνα με την QuantumScape προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες λιθίου.

Δεν πέφτει η αυτονομία μετά από 500 χιλ. χλμ.

Η VW δοκίμασε την αντοχή της μπαταρίας σε μια διαδικασία που ισοδυναμεί με χρήση 482.803 χιλιόμετρα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς κάποια ουσιαστική απώλεια στην αυτονομία. Χαρακτηριστικά μετά το πέρας της δοκιμασίας, η υγεία της μπαταρίας ξεπερνούσε το 95%, νούμερο που  ξεπερνούσε κατά πολύ το στόχο της ίδιας της QuantumScape, ο οποίος ήταν να διατηρήσει το 80% της χωρητικότητάς της μετά από 800 κύκλους φόρτισης.

Πραγματοποίησε 1.000 κύκλους φόρτισης

Συνολικά για τη διαδικασία της αξιολόγησης πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από 1.000 κύκλοι φόρτισης  παραπάνω από 1.000 κύκλους φόρτισης, όταν σε μια συνηθισμένη χρήση ένα ηλεκτρικό δεν πραγματοποιεί παραπάνω από 100 κύκλους φόρτισης το χρόνο.

Μάλιστα η καινούρια αυτή μπαταρία εντυπωσίασε και τον CEO της  PowerCo (εταιρεία που εξελίσσει της μπαταρίες της VW), Frank Blome, o οποίος δήλωσε ότι μετά το πέρας της διαδικασίας εξέλιξης θα έχουμε πιθανότατα μία μπαταρία που επιτρέπει μεγάλες αποστάσεις, μπορεί να φορτιστεί εξαιρετικά γρήγορα και πρακτικά δεν γερνάει.

Ξεπερνάει κατά πολύ τα βιομηχανικά στάνταρ

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως η επίδοση των 1.000 κύκλων φόρτισης διατηρώντας το 95% της υγείας μπαταρίας, ξεπερνάει κατά πολύ το βιομηχανικό πρότυπο που κάνει λόγο για 80% υγεία μπαταρίας μετά από 700 κύκλους φόρτισης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις