Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ο Jean-Philippe Imparato δίπλα στην νέα Alfa Romeo Milano.

Ο Jean-Philippe Imparato δίπλα στην νέα Alfa Romeo Milano.

Alfa Romeo: Ίσως και με 1.000 άλογα η ηλεκτρική Stelvio Quadrifoglio

12/4/2024

Αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του ο CEO της Alfa Romeo.
«Αν πηγαίνεις με 130 και σε περνούν τα Fiat Panda τι να την κάνεις την ηλεκτρική Stelvio».
Από 954 έως και 1.000 άλογα η ηλεκτρική Stelvio Quadrifoglio.
Χωρίς «καυτή» έκδοση η Tonale.

Αξιζει να μαθετε

Αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του ο CEO της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo ετοιμάζει τη νέα Stelvio, που θα είναι ηλεκτρική και μαζί της θα φέρει την «καυτή» έκδοση Quadrifoglio, η ισχύς της οποίας ενδεχομένως θα πλησιάζει τους 1.000 ίππους. Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato, ο οποίος αναφέρθηκε στην Tonale, αλλά και στο πως ονειρεύεται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Χωρίς «καυτή» έκδοση η Tonale

Στο πλαίσιο της αποκάλυψης της νέας Alfa Romeo Milano ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής φίρμας αναφέρθηκε και στα επόμενα αυτοκίνητα που ακολουθούν. Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε, στο πλάνο της μάρκας δεν υπάρχει η έλευση «καυτής» έκδοσης Quadrifoglio για την Tonale, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της νέας Stelvio, που έρχεται φουριόζα με κολοσσιαία δύναμη.

Από 954 έως και 1.000 άλογα η ηλεκτρική Stelvio Quadrifoglio

Το σχέδιο της Alfa Romeo προϋποθέτει το λανσάρισμα της νέας ηλεκτρικής Stelvio το καλοκαίρι του 2025, όντας βασισμένη στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis. Ο Jean-Philippe Imparato είπε πως στην έκδοση Quadrfioglio θα έχει 954 άλογα, αλλά σημείωσε πως εάν οι μηχανικοί μπορούν να την αυξήσουν στους 1.000 ίππους θα το κάνουν. «Αν μπορούμε να φτάσουμε τους 1.000 ίππους τότε θα το κάνουμε, αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας ή των πελατών», είπε.

«Αν πηγαίνεις με 130 και σε περνούν τα Fiat Panda τι να την κάνεις την ηλεκτρική Stelvio»

Ο Jean-Philippe Imparato συνέχισε και εξήγησε ποια είναι η προτεραιότητα για εκείνον στην ανάπτυξη της ηλεκτρική Stelvio, ξεκαθαρίζοντας πως επιθυμεί να αντικαταστήσει πλήρως την βενζινοκίνητη, ακόμα και στο κομμάτι του χρόνου ανεφοδιασμού, όπως και της ταχύτητας! «Η βασική προτεραιότητά μου είναι να υπάρχει μία πλήρης εμπειρία αντικατάστασης της Stelvio με κινητήρα εσωτερικής καύσης με την ηλεκτρική. Αυτό σημαίνει ότι οδηγείς, σταματάς, φορτίζεις, πίνεις έναν καφέ, κάνεις ένα κατούρημα, αντίο. Αν χρειαστεί να περιμένετε δύο ώρες για να φορτίσετε το αυτοκίνητο, σκοτώνει τα πάντα. Αν πρέπει να οδηγείς με 130 χλμ/ώρα, με τα Fiat Panda ή τα αυτοκινούμενα να πηγαίνουν πιο γρήγορα από εσένα, σκοτώνει τα πάντα», είπε ο Imparato.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις