Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αναβιώνει και φέρνει ηλεκτρικό pick-up η Ebro
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αναβιώνει και φέρνει ηλεκτρικό pick-up η Ebro

18/4/2024

Αναβιώνει μετά το 1987
Ηλεκτρικό με 300 άλογα και αυτονομία 440 χλμ.
Βασίζεται πάνω στο δάπεδο του Nissan Navara
Θέλει να παράγει και άλλα ηλεκτρικά η Ebro

Αναβιώνει μετά το 1987

Πριν η Ισπανία εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και αρχίσει τη διάλυση ενός μεγάλου μέρους της βιομηχανίας της, παρήγαγε μια σειρά από αυτοκίνητα στα εγχώρια εργοστάσιά της. Μια από τις πιο γνωστές μάρκες εκείνης της εποχής ήταν η Ebro, η οποία τώρα επιστρέφει ως μια μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην 70η επέτειό της για πρώτη φορά μετά το 1987. Η επιστροφή της Ebro κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη μιας ομάδας εταιρειών, όπως η Jaton Racing, η Api Brothers, η Btech, η Nexus Projectes και η EV Motors. Η Ebro αν και αναβιώνει, δεν έχει καμία σχέση με την αρχική μάρκα.

Ηλεκτρικό με 300 άλογα και αυτονομία 440 χλμ.

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, το Ebro διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, άρα και τετρακίνηση, που μαζί αναπτύσσουν ισχύ 300 ίπων και παίρνουν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 100 kWh που παρέχει αυτονομία περίπου 440 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP.

Βασίζεται πάνω στο δάπεδο του Nissan Navara

Χτισμένο στην πλατφόρμα Nissan Navara, το Ebro έχει μήκος 5,21 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,78 μέτρα. Το μπροστινό μέρος έχει πολύ επιθετική εμφάνιση με προβολείς LED ενσωματωμένους σε ένα σκούρο τμήμα που εκτείνεται σε όλο τον πρόβολο, στο πλάι, υπάρχουν μεγάλοι θόλοι πάνω από τους τροχούς, μεγάλα μαρσπιέ, ενώ πιο πίσω, το φορτηγάκι διαθέτει επιγραφή "EBRO" σε μεγάλο μέγεθος, πίσω φώτα LED τοποθετημένα κάθετα. Το μοντέλο πατάει πάνω σε πολυάκτινες ζάντες τυλιγμένες με ελαστικά παντός εδάφους.

Θέλει να παράγει και άλλα ηλεκτρικά η Ebro

Η παραγωγή του ηλεκτρικού pick-up ξεκινά φέτος και τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρουν τους νέους ιδιοκτήτες στις αρχές του 2025. Η ισπανική μάρκα σχεδιάζει να παράγει περισσότερα μοντέλα τα επόμενα χρόνια, όπως ένα ηλεκτρικό μεσαίο van βασισμένο στο Nissan e-NV200.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις