Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε το Audi Q2.

Βλέπετε το Audi Q2.

Audi: Λανσάρει το 2027 το βασικό ηλεκτρικό της

26/3/2024

Tο 2027 θα γίνει το λανσάρισμά του.
Χαρακτηριστικά από τα σημερινά Α3 και Q3 θα συνδυάζονται.
Η βάση του θα είναι μία από τις πλατφόρμες ΜΕΒ ή ΡΡΕ.
Ενδεχομένως να έχει την ονομασία Q2.

Tο 2027 θα γίνει το λανσάρισμά του

Το 2027 θα πραγματοποιηθεί το λανσάρισμά του βασικού ηλεκτρικού μοντέλου της Audi, όπως επίσημα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της φίρμας. Eπί του παρόντος η μάρκα βρίσκεται στην αναζήτηση της κατάλληλης πλατφόρμας, για να το βασίσει, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξής του, όπως και κάποια από τα χαρακτηριστικά του έχουν αποφασιστεί.

Χαρακτηριστικά από τα σημερινά Α3 και Q3 θα συνδυάζονται

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στόχος είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο να αποτελέσει έναν συνδυασμό μεταξύ του τρέχοντος A3 και του Q3, αλλά θα πρόκειται για SUV/crossover. Ο διευθύνων σύμβουλος, Gernot Döllner είπε ότι το νέο βασικό μοντέλο θα αναπτυχθεί τα επόμενα τρία χρόνια και το περιέγραψε ως ένα αυτοκίνητο που θα βρίσκεται κάτω από το τρέχον Q4 e-tron.

Η βάση του θα είναι μία από τις πλατφόρμες ΜΕΒ ή ΡΡΕ

Το νέο ηλεκτρικό της Audi θα «πατήσει» είτε στην πλατφόρμα ΜΕΒ είτε στην ΡΡΕ, αλλά ο επικεφαλής της μάρκας είπε ότι η τελική απόφαση για το ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί δεν έχει ακόμη ληφθεί. Το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο και φθηνότερο από άλλα ηλεκτρικά Audi, αλλά δεν θα χρησιμεύσει ως ηλεκτρικός διάδοχος του A1, κάτι που ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Döllner: «Αυτό δεν είναι αυτοκίνητο τεσσάρων μέτρων. Δε θα έχουμε διάδοχο για το A1 ή Q2, όχι έναν άμεσο διάδοχο. Αλλά το μοντέλο κάτω από το Q4 στην κατηγορία A3, αυτό θα είναι σίγουρα το βασικό μας αυτοκίνητο», ήταν τα λόγια του.

Ενδεχομένως να έχει την ονομασία Q2

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως, με την Audi να διατηρεί τους ζυγούς αριθμούς για τα ονόματα των ηλεκτρικών της, το νέο μοντέλο μπορεί να φέρει το σήμα Q2.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις