Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW 4-Series: Coupe και κάμπριο έρχονται ανανεωμένα
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW 4-Series: Coupe και κάμπριο έρχονται ανανεωμένα

1/2/2024

Τον Μάρτιο κυκλοφορούν οι facelift εκδόσεις της BMW 4-Series. Ακολουθεί το 2025 και η ανανεωμένη σειρά Μ4, με νέο εξακύλινδρο κινητήρα 3L έρχεται η Μ440i.

Έρχονται τον Μάρτιο τα facelift coupe και κάμπριο της BMW 4-Series

Τον Μάρτιο αναμένεται η επίσημη «πρεμιέρα» της ανανεωμένης BMW 4-Series, η οποία περιλαμβάνει το coupe και το κάμπριο. Οι νέες προσθήκες είναι κυρίως στιλιστικές και αφορούν κυρίως το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό των οχημάτων. Ξεκινώντας από το εσωτερικό, η facelift «επέμβαση» στον ήπια υβριδικό τετρακύλινδρο turbo 2L κινητήρα του coupe 430i, περιλαμβάνει σχεδιαστικές αλλαγές στους αυλούς εισαγωγής και τον θάλαμο καύσης, αλλά και γενικότερα «πειράγματα» στην έγχυση καυσίμου, τον εκκεντροφόρο άξονα, το σύστημα ανάφλεξης και την εξάτμιση. Η απόδοση του κινητήρα δεν επηρεάζεται, αποδίδοντας σταθερά 259 ίππους, με μπαταρία 190 kWh και 400 Nm ροπής.
 

Ξεχωρίζει ο ανανεωμένος σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων

Στο εξωτερικό των facelift coupe και convertible της σειράς 4, η σχεδιαστική ομάδα της BMW έχει προσδώσει αισθητά πιο άγριο χαρακτήρα λόγω των επεμβάσεων στους προβολείς και των «τρισδιάστατων» Laserlight πίσω φωτεινών σωμάτων που παρέχονται στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης της M440i. Οι εκδόσεις της 430i θα διευρύνουν τη διαθέσιμη χρωματική παλέτα, ενώ η 440i θα «φοράει» καινούργια μαύρη γυαλιστερή γρίλια και θα έχει ίδιου χρώματος απόληξη στην εξάτμιση. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει το νέο τιμόνι με shift paddles και τα σπορ καθίσματα. Επίσης, στη σειρά 4 της BMW θα είναι διαθέσιμο το νέο λογισμικό iDrive 8.5.
 

Ακολουθεί facelift και για τη σειρά M4

Η BMW δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζει το facelift και στη σειρά Μ4, η οποία ωστόσο αναμένεται να κυκλοφορήσει ανανεωμένη τον επόμενο χρόνο. Τα coupe και convertible της έκδοσης 2025 M4 Competition xDrive ενισχύονται κατά 20 ίππους, φτάνοντας σε απόδοση συνδυαστικά τους 530 ίππους. Αυτή η ενίσχυση, ωστόσο, δεν μεταφράζεται σε καλύτερες επιδόσεις. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα εξακολουθεί να αγγίζει τα 3,4 δλ. για το coupe και τα 3,6 δλ. για το κάμπριο. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 249 χλμ/ώρα, με την έκδοση «M Driver» να αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα για το coupe και τα 280 χλμ/ώρα για το κάμπριο. Η πισωκίνητη έκδοση 2025 BMW M4 Competition θα παραμείνει στους 510 ίππους, ενώ η βασική έκδοση διατηρεί το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων της. Ωστόσο ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3.000 κυβικών της M440i είναι καινούργιος και θα ενισχύεται από ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο, με τον ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει έξτρα ισχύ 11 ίππων. Συνδυαστικά, η συνολική ισχύς «σκαρφαλώνει» στους 391 ίππους και τα 539 Nm ροπής.
 

Ανανεωμένος σχεδιασμός των LED προβολέων και δύο οθόνες στο ταμπλό

Στο εξωτερικό των ανανεωμένων μοντέλων της Μ4, οι αλλαγές θα επικεντρώνονται στον σχεδιασμό των LED προβολέων. Τα πίσω φωτιστικά σώματα υιοθετούν και στη σειρά Μ4 τις laser «πινελιές» που ξεχωρίζουν. Μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες κοσμούν την πόρτα του πορτ-παγκάζ, ενώ ξεχωρίζει το έμβλημα «Μ» με ασημί πλαίσιο. Στο εσωτερικό, ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης περιλαμβάνει φινίρισμα σε μαύρο γραφίτη για το σαλόνι. Τέλος, στο ταμπλό συναντάμε δύο οθόνες, μία 12,3 ιντσών για τα ψηφιακά όργανα, ενώ η δεύτερη οθόνη 14,9 ιντσών για το infotainment δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε