Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Dacia Spring: Αυτό είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Dacia Spring: Αυτό είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα

17/1/2024

Η Dacia είχε υποσχεθεί μερικά χρόνια πριν, όταν παρουσίασε το Spring, πως θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και κράτησε την υπόσχεση της, ακέραια!

To Spring είναι το 1ο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia

Το Dacia Spring είναι ήδη ένα αρκετά δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε όλη την Ευρώπη, αφού κατάφερε να είναι το 3ο σε πωλήσεις λιανικής ηλεκτρικό. Το κοίνο της Ευρώπης έδειξε να το προτιμά, αφού και οι τιμή του αλλά και η ποιότητα του, το έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, αφού προσέφερε  όλα όσα είναι απαραίτητα σε έναν οδηγό για τις κλασσικές μετακινήσεις στην πόλη, αλλά και ασφάλεια, αφού το 2022 του απονεμήθηκε βαθμολογία 5 αστέρων, από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Green NCAP. 

Με τιμή κάτω απο 20.000 ευρώ και μεγάλη εγγύηση

Το Spring είναι ένα αυτοκίνητο, που εκπληρώνει ακριβώς τον ρόλο του, ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Οι καθημερινές μετακινήσεις είναι είναι και οικονομικές από άποψη κατανάλωσης, αλλά εξίσου οικονομική είναι πλέον και η απόκτηση του. Συγκεκριμένα, η έκδοση Dacia Spring Electric 65 Extreme DCR κοστίζει 25.000 ευρώ, που μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», πέφτει στα 18.950 ευρώ. Παράλληλα, έχει 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Ικανοποιητικός εξοπλισμός και χώροι

Μπορεί το Dacia Spring να αποτελεί ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστούν σε έναν σύγχρονο οδηγό για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Είναι εφοδιασμένο με σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, και σύνδεση με smartphone, ενώ εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες, και με μεγάλο χώρο αποσκευών (290 λίτρα) για τις διαστάσεις του (3,73 μ. μήκους).

Αποδοτικός και αξιόπιστος ηλεκτροκινητήρας

Με τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp) είναι διαθέσιμο το Spring, και μάλιστα στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme. Συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλές επιταχύνσεις και ικανοποιητική ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.
 
Το Dacia Spring Extreme προσφέρει αυτονομία 220 χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP), με την μέση κατανάλωση να μην ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100χλμ., ενώ όταν το Spring κινείται στην πόλη πέφτει στο 10,4 kWh/100χλμ. Η φόρτιση του μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες, μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, ενώ σε λιγότερο από 60 λεπτά, θα φορτίσει μέχρι και το 80% σε ταχεία φόρτιση (DC). 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις