Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έλον Μασκ: Χάνει 55,8 δισ. δολάρια

Έλον Μασκ: Χάνει 55,8 δισ. δολάρια

2/2/2024

Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε «υπερβολική» τη συμφωνία αμοιβής του Έλον Μασκ από την Tesla, ύψους 55,8 δισ. δολαρίων. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατηγορείται ότι χειραγώγησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Αξιζει να μαθετε

Ακυρη η συμφωνία αμοιβής του Μασκ από την Tesla ύψους 55,8 δισ. δολαρίων

Δικαστής στην πολιτεία Ντέλαγουερ των ΗΠΑ έκρινε υπερβολική τη συμφωνία για την αμοιβή του Έλον Μασκ από την Tesla, ύψους 55,8 δισ. δολαρίων. Η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν η υψηλότερη στην ιστορία και βοήθησε τον Μασκ να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
 

Ο Μασκ κατηγορείται ότι χειραγώγησε τη διοίκηση της Tesla

Πριν από πέντε χρόνια, ένας άλλος μέτοχος της Tesla, ο Ρίτσαρντ Τορνέτα, είχε καταθέσει αγωγή κατά του Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον ότι επηρέασε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο τελικά επικύρωσε την αμοιβή του. Η δικαστής Κάθαλιν ΜακΚόρμικ στην πολιτεία του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ συμφώνησε με τον Τορνέτα αποφασίζοντας ότι η έγκριση της συμφωνίας αμοιβής του Μασκ ήταν «βαθιά προβληματική», αφού ο επιχειρηματίας δεν επέτρεψε στο διοικητικό συμβούλιο να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Από τη μεριά τους, διοικητικά στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι η συμφωνία εγκρίθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ένας από τους πιο επιδραστικούς επιχειρηματίες στον κόσμο θα συνέχιζε να εστιάζει την προσοχή του στην Tesla.
 

Πέφτει από την κορυφή της λίστας των πλουσιότερων στον κόσμο

Η δικαστής ΜακΚόρμικ κατέληξε ότι το διοικητικό συμβούλιο «θαμπώθηκε» από τη «λάμψη» και την ισχυρή προσωπικότητα του Μασκ, δίχως να σκεφτεί ποτέ αν «ήταν όντως απαραίτητο αυτό το σχέδιο για την Tesla ώστε να κρατήσει τον Μασκ και να πετύχει τους σκοπούς της». Από την πλευρά του ο ισχυρός επιχειρηματίας, καταθέτοντας για την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2022, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση «είναι ένας τρόπος για να πάμε την ανθρωπότητα στον πλανήτη Αρη», καταλήγοντας πως «η Tesla μπορεί να βοηθήσει ώστε να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα». Αν η πρωτόδικη απόφαση, που ακυρώνει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου για την αμοιβή του Μασκ, αντέξει στην επερχόμενη έφεση, τότε ο πολυάσχολος επιχειρηματίας θα χάσει ένα σημαντικό ποσό από την περιουσία του, μένοντας με μόλις… 154,3 δισ. δολάρια, και πέφτοντας από την κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
 

Καυστικά σχόλια στο «X» (Twitter) από τον Μασκ

Μετά την απόφαση, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», o Μασκ έγραψε: «Ποτέ μην εντάξετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ. Συνιστώ να προτιμήσετε τη Νεβάδα ή το Τέξας, αν προτιμάτε να αποφασίζουν οι μέτοχοι για τα θέματα». Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter το 2022, μετονομάζοντάς το σε «X», ενώ έχει ιδρύσει πολλές ακόμη επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας εμφυτευμάτων εγκεφάλου Neuralink, της επιχείρησης κατασκευής σηράγγων, Boring Co, και της SpaceX, που δραστηριοποιείται στον τομέα της αεροδιαστημικής.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε