Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επένδυση... οξυγόνο ετοιμάζει η Nissan για τη Fisker
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επένδυση... οξυγόνο ετοιμάζει η Nissan για τη Fisker

5/3/2024

Έχουν προχωρήσει οι επαφές ανάμεσα στις δύο μάρκες.
Επένδυση 369 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Nissan.
Θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Fisker για δημιουργήσει ηλεκτρικό pick-up.
Δεν πήραν θέση σχετικά με τις επαφές οι δύο μάρκες.

Έχουν προχωρήσει οι επαφές ανάμεσα στις δύο μάρκες

Η Fisker αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξή της και όπως φαίνεται η Nissan ετοιμάζεται να προσφέρει βοήθεια στην αμερικανική μάρκα. Οι δύο εταιρείες φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για μία επένδυση ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων (369 εκατ. ευρώ περίπου) της Nissan στη Fisker

Επένδυση 369 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Nissan

Με ανακοίνωσή της η Fisker γνωστοποίησε πως μπορεί να απέχει μόνο ένα χρόνο από τη χρεωκοπία, ανακοινώνοντας ζημία άνω των 463 εκατομμυρίων δολαρίων (369 εκατ. ευρώ περίπου) το 4ο τρίμηνο του 2023. Παράλληλα ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφές με γνωστή εταιρεία της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα μπορούσε να φέρει πρόσθετες επενδύσεις. Το Reuters, αμέσως μετά αποκάλυψε πως η εταιρεία αυτή είναι η Nissan και η συμφωνία ανάμεσα στις δύο μάρκες θα μπορούσε να έρθει έως και το τέλος του μήνα.

Θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Fisker για δημιουργήσει ηλεκτρικό pick-up

To Reuters κάνει λόγο πως το ύψος της επένδυσης της Nissan στη Fisker θα ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια δολάρια και θα αφορά την ηλεκτροκίνηση. Η Nissan θα επενδύσει στην πλατφόρμα της Fisker για το ηλεκτρικό pick-up Alaska, προκειμένου να δημιουργήσει ένα δικό της ηλεκτρικό pick-up για την αμερικανική αγορά. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Τεννεσί ή στο Μισισιπή των ΗΠΑ.

Δεν πήραν θέση σχετικά με τις επαφές οι δύο μάρκες

Καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί προσεχώς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις