Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Έρχεται το «διαβατήριο» μπαταρίας σε όλα τα ηλεκτρικά!

Έρχεται το «διαβατήριο» μπαταρίας σε όλα τα ηλεκτρικά!

10/6/2024

Θα είναι υποχρεωτικό από το 2027 στην ΕΕ.
Το «διαβατήριο» θα λέει τα πάντα για την μπαταρία και τα υλικά της.
Εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω σάρωσης QR code.
Θα ισχύσει και στο Ην. Βασίλειο παρότι αποχώρησε από την ΕΕ.

Θα είναι υποχρεωτικό από το 2027 στην ΕΕ

Υποχρεωμένα να φέρουν «διαβατήριο» μπαταρίας θα είναι όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2027. Έτσι, θα παρέχεται λεπτομερή ανάλυση των επιπτώσεων που είχε στο περιβάλλον η κατασκευή της μπαταρίας του αυτοκινήτου, από ολόκληρο το στάδιο παραγωγής της.

Το «διαβατήριο» θα λέει τα πάντα για την μπαταρία και τα υλικά της

Το «διαβατήριο» της μπαταρίας θα ενημερώνει μεταξύ άλλων για το ποια πολύτιμα μέταλλα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να γνωρίζουν όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία κατασκευής της μπαταρίας που έχει το αμάξι τους, από το ορυχείο μέχρι το εργοστάσιο συναρμολόγησης. Παράλληλα θα ενημερώνονται για το αποτύπωμα άνθρακα και θα βλέπουν σε ποιο ποσοστό το πακέτο μπαταριών μπορεί να ανακυκλωθεί μετά το τέλος της ζωής του.

Εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω σάρωσης QR code

Το «διαβατηρίου» μπαταρίας είναι μέρος της κυκλικής οικονομίας που σχεδιάζει η ΕΕ, στην οποία όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή προϊόντων θα ανακυκλώνονται. Το «διαβατήριο» θα είναι (και) με τη μορφή QR code, ώστε η είσοδος στην πληροφόρηση να είναι γρήγορη και εύκολη, με μία σάρωση μέσω του smartphone.

Θα ισχύσει και στο Ην. Βασίλειο παρότι αποχώρησε από την ΕΕ

Τέλος, παρότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμορφωθεί επίσης με το «διαβατήριο» μπαταρίας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις