Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford: Σε πρώτο πλάνο νέο μικρό ηλεκτρικό αντί για μεγάλο 7θεσιο SUV

Ford: Σε πρώτο πλάνο νέο μικρό ηλεκτρικό αντί για μεγάλο 7θεσιο SUV

20/3/2024

Στην κυκλοφορία έως το τέλος του 2026.
Κόστος απόκτησης από 23.000 ευρώ.
Μία ομάδα 100 ατόμων έχει αναλάβει την εξέλιξή του.

Στην κυκλοφορία έως το τέλος του 2026

Προτεραιότητα στην κατασκευή ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου αντί για ένα 7θέσιο ηλεκτρικό με τρεις σειρές καθισμάτων, δίνει η Ford. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει έως το τέλος του 2026 και στόχος της μάρκας είναι να μπει απέναντι στις κινεζικές εταιρείες που προσφέρουν φθηνά ηλεκτρικά!

Κόστος απόκτησης από 23.000 ευρώ

Το ρεπορτάζ αυτό υπογράφει το Bloomberg, που παράλληλα υποστηρίζει πως το κόστος απόκτησης που θα έχει θα υπολογίζεται περίπου τις 23.000 ευρώ. Μία ακόμα σημαντική πληροφορία είναι πως το νέο ηλεκτρικό, που εξελίσσεται κρυφά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2026.

Μία ομάδα 100 ατόμων έχει αναλάβει την εξέλιξή του

Το Bloomberg δεν αναφέρει σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμο το νέο μικρό ηλεκτρικό, αλλά υποστηρίζει πως η Ford έχει αναθέσει την εξέλιξή του σε μια μικρή ομάδα 100 ατόμων με έδρα το Irvine της Καλιφόρνια. Βασικός σκοπός της ομάδας είναι η κατασκευή μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιεί μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Αυτή η αρχιτεκτονική στοχεύει να φιλοξενήσει όχι μόνο μικρά αυτοκίνητα ή SUV, αλλά και μικρά Pick-up.

H Ford στοχεύει στην κερδοφορία από τον πρώτο χρόνο

Τέλος, το δημοσίευμα του Bloomberg καταλήγει πως σκοπός της Ford είναι να έχει κέρδη από το μικρό ηλεκτρικό μέσα στον πρώτο χρόνο παραγωγής. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις