Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford: Τα φώτα θα σε ενημερώνουν με εικονίδια στο δρόμο
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford: Τα φώτα θα σε ενημερώνουν με εικονίδια στο δρόμο

4/1/2024

Την επόμενη μέρα του head up display έχει στο μυαλό της η Ford, και ήδη θέλει να βασίσει πολλά σε αυτήν, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Πληροφορίες κατευθείαν στο οδόστρωμα

Η Ford αποτελούσε πάντα μια βιομηχανία που έδινε πολύ σημασία στην οδική ασφάλεια, και τα ανάλογα τμήματα της μάρκας, πάντα εξελίσσει νέες τεχνολογίες προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την φορά, σειρά έχει ένα εξελιγμένο σύστημα head up display, που θα μεταφέρει πληροφορίες στον οδηγό κατευθείαν στο οδόστρωμα, αλλά μέσω των εμπρός προβολέων του αυτοκινήτου. 

Τα μάτια των οδηγών συνεχώς στο δρόμο

Δεν είναι λίγες οι έρευνες μέχρι και σήμερα, που αναφέρουν πόσο επικίνδυνη είναι η διάσπαση προσοχής του οδηγού, από τα συστήματα infotainment και τους πίνακες οργάνων. Η Ford, έβαλε σαν στόχο να κρατήσει τα μάτια των οδηγών στον δρόμοπ, και να μεταφέρει εκεί όλες τις πληροφορίες που θα του χρειαστούν. 

Head Up Display από τα εμπρός φώτα

Το νέο σύστημα που εξελίσσει η αμερικάνικη βιομηχανία, θα προβάλλει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες κατευθείαν στον δρόμο, μέσω των εμπρός φωτιστικών σωμάτων. Έτσι λοιπόν, οι εμπρός προβολείς θα μπορούν να προβάλουν τα όρια ταχύτητας, σημαντικές πληροφορίες για τον καιρό, ακόμα και τα σήματα του Κ.Ο.Κ..

«Ξεκίνησε σαν παιχνίδι και τώρα θα σώζει ζωές»

Δηλώσεις έκανε ο υπεύθυνος λογισμικού στο τμήμα Advanced Driver Assistance Systems της Ford Ευρώπης, για τη νέα αυτή τεχνολογία που εξελίσσει η βιομηχανία. Συγκεκριμένα,  ο Λαρς Γιούνκερ δήλωσε: «Αυτό που άρχισε ως ένα παιχνίδι με έναν προτζέκτορα σε έναν λευκό τοίχο μπορεί να οδηγήσει την τεχνολογία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Έχουμε την πρόθεση να κάνουμε πολλά περισσότερα από απλά να φωτίζουμε το δρόμο. Ο οδηγός θα λαμβάνει κρίσιμες πληροφορίες χωρίς να στρέφει αλλού το βλέμμα του». 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις