Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Γαλλική καμπάνια λέει στους άνδρες να οδηγούν όπως οι γυναίκες
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Γαλλική καμπάνια λέει στους άνδρες να οδηγούν όπως οι γυναίκες

16/5/2024

Οι γυναίκες στη Γαλλία οδηγούν ασφαλέστερα από τους άνδρες.
Οι άνδρες ευθύνονται για το 84% των θανατηφόρων τροχαίων.
Το 75% των τροχαίων με σοβαρούς τραυματισμούς είχε άνδρες οδηγούς.
Το 93% των νέων ανδρών έχουν εντοπιστεί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Νέα καμπάνια για την οδική ασφάλεια στη Γαλλία

Αποτελέσματα από μία νέα έρευνα στη Γαλλία θέλουν τις γυναίκες να οδηγούν ασφαλέστερα από τους άνδρες. Έτσι μία νέα καμπάνια στη χώρα προτρέπει τους άνδρες να οδηγούν όπως οι γυναίκες, προκειμένου οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι. Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης προέρχεται από τη Victimes & Citoyens, μια γαλλική ένωση οδικής ασφάλειας, η οποία παράλληλα δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας. Πάμε να δούμε τα βασικότερα από αυτά.

Οι άνδρες στη Γαλλία είναι πιο επικίνδυνοι οδηγοί από τις γυναίκες

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν πως οι άνδρες ευθύνονται για το 84% των θανατηφόρων ατυχημάτων στη Γαλλία. Αντιπροσωπεύουν επίσης το 75% των τροχαίων που έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς και το 93% (στους νέους άνδρες) που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Από την άλλη οι γυναίκες οδηγοί κάνουν πολύ λιγότερες παραβάσεις και έχουν οκτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε θανατηφόρα ατυχήματα.

Το 75% των τροχαίων με σοβαρούς τραυματισμούς είχε άνδρες οδηγούς

Σε ότι αφορά το ποσοστό ανδρών-γυναικών πίσω από το τιμόνι, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες αποτελούν το 42% των καθημερινών οδηγών της Γαλλίας. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν ότι τα ετήσια χιλιόμετρα τους (11.200 χλμ.) είναι αρκετά κοντά σε αυτά των ανδρών (12.500 χλμ.). Τα δύο αυτά στοιχεία δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ ανδρών-γυναικών στην οδική ασφάλεια δεν οφείλεται στη συχνότητα οδήγησης.

Στηρίζει τη νέα καμπάνια η Michele Mouton

Μια σειρά από αφίσες της Victimes & Citoyens βρίσκονται ήδη σε γαλλικούς σταθμούς του μετρό, με κωδικούς QR για όσους θέλουν να επαληθεύσουν τα δεδομένα και τις πηγές στο διαδίκτυο. Παράλληλα, η διάσημη πρώην οδηγός του WRC, Michele Mouton, μίλησε για τα αποτελέσματα της έρευνας και τη νέα καμπάνια οδικής ασφάλειας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει περισσότερους οδηγούς να δείξουν περισσότερη προσοχή.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις