Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σχέδιο του autoexpress.co.uk για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το εν λόγω μοντέλο.

Σχέδιο του autoexpress.co.uk για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το εν λόγω μοντέλο.

Η Hyundai ετοιμάζει νέο μοντέλο N σε σχήμα hatchback

24/11/2023

Επιβεβαίωσε τον ερχομό του ο Biermann
Προϋπόθεση να έχει μεγάλη μπαταρία
Δεν θα έρθει πριν το 2025

Επιβεβαίωσε τον ερχομό του ο Biermann

Σύμφωνα με το Auto Express, φαίνεται ότι η Hyundai ετοιμάζει ένα νέο, γρήγορο hatchback σε έκδοση "N". Ο εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλος του Ομίλου Hyundai Motor, o Albert Biermann, δήλωσε ότι αυτό το μικρό ηλεκτρικό "N" είναι ένα πρότζετ που μπορεί να υλοποιηθεί, ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν προτού δοθεί το πράσινο φως για να μπει σε παραγωγή το αυτοκίνητο. 

Προϋπόθεση να έχει μεγάλη μπαταρία

Για τη δημιουργία του καινούριου μοντέλου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία η Hyundai δεν μπορεί να κάνει πίσω. Δύο από τα κύρια θέλω της Hyundai είναι το νέο N μοντέλο θα έχει αρχιτεκτονική 800V και σίγουρα μια μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία. Όπως δήλωσε ο Biermann, το μοντέλο πρέπει να διαθέτει αυτή την αρχιτεκτονική και μεγάλη μπαταρία προκειμένου να επιτυγχάνει μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, πράγμα αναγκαίο, ώστε ο οδηγός να μπορεί συμπληρώνει πολλούς γύρους μέσα στην πίστα. Αυτό το πράγμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για μικρά αυτοκίνητα, τα οποία συνήθως δεν μπορούν εξοπλίζονται με πολύ μεγάλη μπαταρία λόγω του μεγέθου τους.

Δεν θα έρθει πριν το 2025

Το νέο μοντέλο N αναμένεται να επιδιώξει να καλύψει δύο ή ακόμη και τρεις κατηγορίες. Αυτό θα σημαίνει όχι μόνο ότι θα λειτουργεί ως αντικαταστάτης των i20 N και i30 N, αλλά επίσης ότι θα αντικαταστήσει το Kona N. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο ίσως έχει σχήμα hatchback αλλά παράλληλα θα είναι δυναμικό και κομψό σαν το Ioniq 5. Παρ' όλα αυτά, ο Biermann παραδέχεται ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, καθιστώντας απίθανο το εν λόγω αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει πριν το 2025.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις