Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η VW σχεδίαζε SUV έκδοση του Amarok
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η VW σχεδίαζε SUV έκδοση του Amarok

26/1/2024

Αποκαλύφθηκε από τη VW παλιότερο προσχέδιο του Amarok, σε έκδοση SUV. Η εταιρεία δεν έχει εγκαταλείψει οριστικά την ιδέα, αν κυκλοφορήσει θα είναι ηλεκτρικό.

Υπήρχε σχέδιο από τη VW για SUV έκδοση του Amarok

Η VW έκανε γνωστή την πληροφορία ότι βρισκόταν στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού για μία SUV έκδοση του πιο πρόσφατου Amarok. Παραμένει άγνωστο ωστόσο αν η πρώιμη συζήτηση μετατράπηκε σε κάτι περισσότερο. Υπενθυμίζουμε ότι για την κυκλοφορία του Amarok η VW είχε συνεργαστεί με τη Ford. Μάλιστα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η δεύτερη γενιά του Amarok δεν θα υλοποιούνταν χωρίς τη συμφωνία με τη Ford και την «έμπνευση» από το Ford Ranger.
 

Αποκαλύφθηκε το προσχέδιο του Amarok SUV

Η πληροφορία έγινε γνωστή από ένα ποστάρισμα του επικεφαλής του σχεδιασμού της VW, Albert Kirzinger, στο LinkedIn. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αποκαλύφθηκε ένα προσχέδιο του Amarok σε έκδοση SUV, από την εποχή που σχεδιαζόταν, το 2017. Τότε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην παραγωγή του pickup, αξιοποιώντας την τεχνολογία της Ford για τον σχεδιασμό του Amarok.
 

Ίσως δεν έχει «βουλιάξει» η ιδέα, αν βγει θα είναι ηλεκτρικό

Ορισμένα στελέχη της VW έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους για την κυκλοφορία ενός καινούργιου station wagon, και μάλιστα ηλεκτρικού, ωστόσο η εταιρεία έχει δηλώσει επισήμως ότι δεν υπάρχει πρόθεση να βγει άμεσα κάποιο μοντέλο βασισμένο στο Amarok. ΠαρΆ όλα αυτά, το ποστάρισμα του Kirzinger πυροδότησε μεγάλη συζήτηση στα σχόλια, ενώ ίσως φανερώνει ότι η εταιρεία το σκέφτεται ακόμη και απλώς σφυγμομετρεί τις «ορέξεις» του κοινού.
 

Η VW ούτε επιβεβαιώνει, ούτε απορρίπτει την ιδέα

«Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πάρουμε αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα. Η δική μου άποψη είναι ότι αν κυκλοφορήσει ηλεκτρικό Amarok, τότε πρέπει να κυκλοφορήσει και pickup και station wagon», είχε δηλώσει στέλεχος της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2022. Κάτω από το ποστάρισμα του προσχεδίου (το οποίο μπορείτε να δείτε στην εικόνα), ο Kirzinger, απαντώντας σε ερώτηση σχολιαστή σχετικά με το αν πρόκειται να μπει στην παραγωγή «ένα ξαδερφάκι του Ford Everest από τη VW», έκανε σαφές ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε