Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η ZF παρουσίασε νέο τιμόνι με οθόνη και αερόσακο πίσω από τη στεφάνη
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ZF παρουσίασε νέο τιμόνι με οθόνη και αερόσακο πίσω από τη στεφάνη

11/6/2024

Οθόνη στο κέντρο και νέα θέση στον αερόσακο.
Ο αερόσακος θα ανοίγει πίσω από την στεφάνη.
Το τιμόνι θα έχει και μπουτόν στις άκρες.
Η ZF δεν είπε εάν θα μπει στην παραγωγή.

Το τιμόνι για την ψηφιακή εποχή στα αυτοκίνητα

Η γερμανική προμηθεύτρια εταιρεία, ZF, παρουσίασε το δικό της πρωτότυπο τιμόνι για την ψηφιακή εποχή στα αυτοκίνητα. Το νέο τιμόνι ξεχωρίζει από την ενσωματωμένη οθόνη τύπου smartphone, τα μπουτόν στις άκρες, αλλά και τη νέα θέση για τον αερόσακο, η οποία παίζει καταλυτικό ρόλο.

Με οθόνη στο κέντρο και νέα θέση στον αερόσακο

Όπως προαναφέραμε, βασικό χαρακτηριστικό του νέου τιμονιού είναι η επανατοποθέτηση του αερόσακου, ο οποίος πλέον βρίσκεται και ανοίγει στην επάνω και πίσω πλευρά του τιμονιού, πίσω από την στεφάνη. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία υποστηρίζει ότι ελευθερώνεται ο χώρος στο κέντρο του τιμονιού προκειμένου να εγκατασταθεί μία οθόνη που μοιάζει και έχει το μέγεθος ενός smartphone.

Το τιμόνι θα έχει και μπουτόν στις άκρες

Η ZF υπογραμμίζει πως από την οθόνη θα μπορούσαν να ρυθμιστούν βασικές λειτουργίες όπως ψυχαγωγίας, άνεσης και πληροφόρησης του οδηγού. Παράλληλα, το τιμόνι διατηρεί χώρο για να εγκατασταθούν και κάποια μπουτόν στις άκρες της οριζόντιας ακτίνας, για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ευχρηστία του τιμονιού.    

Η ZF δεν είπε εάν θα μπει στην παραγωγή

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως επί του παρόντος  δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε το τιμόνι της ZF να μπει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις