Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε το πρωτότυπο του Mullen Five RS.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε το πρωτότυπο του Mullen Five RS.

Κάνει ντεμπούτο το μοντέλο παραγωγής του Mullen Five RS

4/1/2024

Ώρα αποκάλυψης για τον ηλεκτρικό «πύραυλο» της Mullen.
Με περισσότερους από 1.115 ίππους.
50.000 ευρώ το κόστος του βασικού μοντέλου.
Ντεμπούτο στις 9 Ιανουαρίου.

Ώρα αποκάλυψης για τον ηλεκτρικό «πύραυλο» της Mullen

Έτοιμη για να παρουσιάσει τον ηλεκτρικό της... πύραυλο είναι η Mullen, αφού το μοντέλο παραγωγής του Five RS θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση CES, στο Λας Βέγκας, των ΗΠΑ. Με περισσότερους από 1.115 ίππους αναμένεται να κάνει πρεμιέρα, την ώρα που η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 322 χλμ./ώρα.

Με περισσότερους από 1.115 ίππους

Η Mullen δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, για το Five RS. Ωστόσο, πέρυσι είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του μοντέλου. Το πρωτότυπο ήταν βασισμένο σε αρχιτεκτονική 800 volt, και είχε ισχύ άνω των 1.115 ίππων. Η μάρκα είχε πει πως θα κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ορίζεται τουλάχιστον στα 322 χλμ./ώρα. Το μοντέλο διέθετε επίσης ανάρτηση προσανατολισμένη στις επιδόσεις, δυνατά φρένα και τροχούς 21 ιντσών.

50.000 ευρώ το κόστος του βασικού μοντέλου

Το Five RS ήταν προγραμματισμένο να μπει στην παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Η Mullen προσανατολίζεται σήμερα να ξεκινήσει την κατασκευή του Five RS στα τέλη του 2025, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στα μέσα του 2026. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πρόσθετες εκδόσεις, ανάμεσα στις οποίες και η βασική που θα κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ.

Ντεμπούτο στις 9 Ιανουαρίου

Περισσότερα θα μάθουμε όταν το ηλεκτρικό crossover κάνει το ντεμπούτο του στις 9 Ιανουαρίου. Θυμίζουμε ωστόσο πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, David Michery, δήλωσε κατά το παρελθόν ότι το crossover: «προορίζεται να είναι ένα από τα ταχύτερα οχήματα στον πλανήτη, ανταγωνιζόμενο με μερικές από τις καλύτερες και πιο γνωστές και αναγνωρισμένες μάρκες αυτοκινήτων».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις