Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
To BYD Atto 3.

To BYD Atto 3.

Κινέζικα 1 στα 5 νέα ηλεκτρικά που πωλούνται στην Ευρώπη

1/4/2024

Έντονες οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία
Tα κινέζικα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα κορεάτικα
Μεγάλο ποσοστό κινεζικών αυτοκίνητων είναι μοντέλα της Volvo και της Tesla

Έντονες οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

Η άνοδος των αυτοκινήτων που παράγονται στην Κίνα αποτελεί σημαντικό γεγονός, σύμφωνα με τον αξιόπιστο οργανισμό μετρήσεων JATO Dynamics. Αυτή η αύξηση επιβεβαιώνει τις ανησυχίες πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων και ειδικών της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με το ενδεχόμενο κυριαρχίας των Κινέζων κατασκευαστών στις ευρωπαϊκές αγορές τα προσεχή χρόνια. 

Tα κινέζικα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα κορεάτικα

Η σύγκριση των φετινών αριθμών με τους περσινούς μπορεί να είναι η πηγή και άλλων συμπερασμάτων. Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων κινεζικής κατασκευής στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 45% φέτος τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η αύξηση ήταν μόνο ελάχιστα χαμηλότερη, στο 43%. Παράλληλα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με χώρα κατασκευής την Γερμανία και την Ισπανία αυξήθηκαν μόνο κατά 6%. Η JATO Dynamics επισημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις αυτά που παράγονται σε χώρες όπως η Ιταλία, η Κορέα, το Μαρόκο και η Ρουμανία. Επιπλέον, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά με τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεγάλο ποσοστό κινεζικών αυτοκίνητων είναι μοντέλα της Volvo και της Tesla

Το 44% των κινεζικών αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη ανήκει σε "δυτικές" μάρκες σαν τις Tesla, Volvo και MG. Αν αφαιρέσουμε αυτές τις μάρκες από την εξίσωση, το ποσοστό των κινεζικών αυτοκινήτων μειώνεται στο 16%. Σύμφωνα με αναλυτή της JATO Dynamics, οι κινεζικές μάρκες έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν για να κατακτήσουν σημαντικό μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις