Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Leapmotor: Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μία ακόμα κινέζικη μάρκα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Leapmotor: Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μία ακόμα κινέζικη μάρκα

15/5/2024

Η Stellantis φέρνει στην Ευρώπη την Leapmotor.
Αρχικά με δύο μοντέλα έως τον Σεπτέμβρη και ακόμα τέσσερα έως το 2028.
Το ηλεκτρικό πόλης T03 και το οικογενειακό SUV C10 τα δύο πρώτα.

Νέα κινέζικη μάρκα στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη και την Ελλάδα έρχεται η κινέζικη μάρκα αυτοκινήτων Leapmotor μέσω της Stellantis. Ο Όμιλος επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για να πουλήσει αρχικά δύο αυτοκίνητααπό το Σεπτέμβριο, πριν ακολουθήσουν σταδιακά ακόμα τέσσερα έως το 2028.

T03: Το ηλεκτρικό πόλης της Leapmotor

Τα πρώτα δύο αυτοκίνητα της Leapmotor στην Ευρώπη θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης T03 και το επίσης ηλεκτρικό SUV, C10. Το T03 είναι ένα μικρό τετράθυρο hatchback, που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα 101 ίππων και αυτονομία 265 χιλιομέτρων. Πιστεύεται, ότι η Stellantis θα κατασκευάσει το T03 στην Πολωνία, σε αντίθεση με το C10, το οποίο θα εισαχθεί απ' ευθείας από την Κίνα.

C10: Ηλεκτρικό οικογενειακό SUV

Από τη μεριά του, το C10 είναι ένα ηλεκτρικό οικογενειακό SUV. Μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επιβάτες, έχει ισχύ 231 ίππων και σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού μπορεί να διανύσει 420 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.   

Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες που θα φτάσει η Leapmotor

Όπως προαναφέραμε, η Ελλάδα, αλλά και η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ρουμανία είναι οι πρώτες που θα πάρουν στα χέρια τους τα αυτοκίνητα της Leapmotor, από τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, η Stellantis θα λανσάρει τη μάρκα στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Νότιο Αμερική.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις