Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
To Land Cruiser SE.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Land Cruiser SE.

Με 1.000 χλμ. αυτονομία το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser

5/2/2024

Η Toyota βλέπει το Land Cruiser ως μάρκα και ετοιμάζει 2 νέα μοντέλα.
Θα διαθέτει αυτονομία έως και 1.000 χλμ. το ηλεκτρικό Land Cruiser SE.
Θα βασίζεται στο Compact Cruiser EV το μικρότερο Land Cruiser.
Στόχος της Toyota να κάνει τα Land Cruiser πιο προσιτά.

Αξιζει να μαθετε

Η Toyota βλέπει το Land Cruiser ως μάρκα και ετοιμάζει 2 νέα μοντέλα

Το αμιγώς ηλεκτρικό Land Cruiser SE πιθανότατα θα κάνει την εμφάνισή του το 2026 και θα έχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία. Η Toyota βλέπει το διάσημο μοντέλο της ως μάρκα και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, ένα μικρό μοντέλο για νέους πελάτες και ένα μεγαλύτερο για όσους ενδιαφέρονται για κάτι πιο πολυτελές και πιο άνετο.

Θα διαθέτει αυτονομία έως και 1.000 χλμ. το ηλεκτρικό Land Cruiser SE

Πριν από λίγους μήνες η Toyota έχει προχωρήσει στην προεπισκόπηση των δύο αυτοκινήτων μέσω πρωτότυπων. Το Land Cruiser SE αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από τα δύο Land Cruiser και θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες, αλλά και πιο αποδοτικές μπαταρίες σε σχέση με τις σημερινές. Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως ενδεχομένως να παρουσιαστεί στην 75η επέτειο του Land Cruiser, το 2026. Δύο χρόνια αργότερα θα μπορούσε να ακολουθήσει μία νέα έκδοση με μπαταρία ακόμα μεγαλύτερης αυτονομίας, η οποία θα φτάνει και τα 1.000 χιλιόμετρα.


To Compact Cruiser EV.

To Compact Cruiser EV.

Θα βασίζεται στο Compact Cruiser EV το μικρότερο Land Cruiser

Από κει και πέρα, σε ότι αφορά το μικρότερο μοντέλο, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, που να έχει κάνει την εμφάνισή του. Η Toyota έχει δώσει μία πρώτη ιδέα μέσω του Compact Cruiser EV, το οποίο σχεδιάστηκε από την ομάδα ED2 της Toyota με έδρα την Νίκαια της Γαλλίας. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-TNGA, όπως το bZ4X και πιθανότατα θα έχει το ίδιο μέγεθος, ενώ θα είναι τετρακίνητο, εξοπλισμένο με δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα.

Στόχος της Toyota να κάνει τα Land Cruiser πιο προσιτά

Ο επικεφαλής για το branding της Toyota, Simon Humphries, δήλωσε πως θέλουν να κάνουν την σειρά Land Cruiser «πιο προσιτή» και «διαθέσιμη» για ακόμη περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο». Το μικρό αυτό SUV, αν γίνει γεγονός, θα κοντράρει τα άλλα μικρότερα SUV πιο premium μαρκών, όπως την μικρή έκδοση του Land Rover Defender.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις