Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με 304 ίππους και αίγλη από GR το Lexus LBX Morizo RR Concept
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 304 ίππους και αίγλη από GR το Lexus LBX Morizo RR Concept

12/1/2024

Το LBX Morizo RR «κλέβει» τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης από το Toyota Yaris GR του 2024. Νέες ζάντες και πεντάλ αλουμινίου, sportive καθίσματα και πιο αγωνιστική εμφάνιση για το φρέσκο concept της Lexus.

Το Morizo RR δανείζεται το σύστημα μετάδοσης του Yaris GR

Το Lexus LBX παρουσιάζεται από την εταιρεία σε ένα ολοκαίνουργιο concept που ονομάζεται Morizo RR και υιοθετεί το σύστημα μετάδοσης του Yaris GR. Για όσους δεν το θυμούνται, να υπενθυμίσουμε ότι το LBX είναι στην ουσία η Lexus standard έκδοση του Toyota Yaris Cross, η οποία «φοράει» τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.500 κυβικών, υποβοηθούμενου από δύο ή τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, με ισχύ 136 ίππων και ροπή 185 Nm.

Turbo κινητήρας 1.600 κυβικών και 304 ίπποι

Κάτω από την επιφάνεια, «παραμονεύει» ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας 1.600 κυβικών με ισχύ 304 ίππων και ροπή 400 Nm, και αυτός δανεισμένος από το πλήρως ανανεωμένο Yaris GR του 2024. Το ίδιο γίνεται και με το κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων Direct Shift, το οποίο στέλνει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Και παρόλο που η Lexus δεν έχει αναφέρει αν το τετρακίνητο LBX θα «κλέβει» και τα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen από το Yaris GR, οι φήμες αναφέρουν ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο.

«Μετρημένες» αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και αγωνιστικό προφίλ

Αρκετές αλλαγές έχουν γίνει στο LBX και στον τομέα της εμφάνισης, οι οποίες ωστόσο είναι διακριτικές. Στο μπροστινό μέρος, η ανανεωμένη μαύρη μάσκα, με τις κίτρινες λεπτομέρειες δίνει στο concept της Lexus κομψό και παράλληλα πιο αγωνιστικό χαρακτήρα, όπως και οι ακτινωτές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Στις φωτογραφίες μπορείτε να εντοπίσετε και τη διακριτική διπλή εξάτμιση, καθώς και τον μαύρο διαχύτη. Όσον αφορά το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το Morizo RR λανσάρει νέα sportive καθίσματα και πεντάλ αλουμινίου.

Ίσως το δούμε να κυκλοφορεί σύντομα στην αγορά

Δε γνωρίζουμε εάν το concept θα φτάσει στο στάδιο της παραγωγής και της διάθεσης στην αγορά. Ωστόσο, επειδή έχει γνωστοποιηθεί πως ο ίδιος ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του LBX Morizo RR concept, εικάζουμε πως οι μηχανικοί της Lexus θα λάβουν σύντομα το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουν στην παραγωγή του.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε