Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε το Chill-Out Concept.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε το Chill-Out Concept.

Με έμπνευση από το Chill-Out concept το νέο Nissan LEAF

4/12/2023

Tο LEAF τρίτης γενιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σχεδίαση εμπνευσμένη από το Chill-Out concept.
Στο Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου η κατασκευή του.
Θα λανσαριστεί στις αγορές το 2026.

Tο LEAF τρίτης γενιάς βρίσκεται σε εξέλιξη

Από το Chill-Out Concept, που είδαμε το 2021, θα είναι εμπνευσμένη η σχεδίαση του νέου Nissan LEAF, στην τρίτη του γενιά. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα λανσαριστεί στις αγορές το 2026, ενώ η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί  στο εργοστάσιο της μάρκας, στο Σάντερλαντ, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχεδίαση εμπνευσμένη από το Chill-Out concept

Το νέο Nissan LEAF αν και θα είναι SUV θα διαθέτει χαμηλότερο προφίλ σε σύγκριση με τα Qashqai και Juke, που θα έρθουν ως ηλεκτρικά στις νέες τους γενιές. Όπως προαναφέραμε το LEAF θα βασιστεί στο Chill-Out Concept της μάρκας, ενώ θα λάβει στοιχεία και από το Ariya.

Στο Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου η κατασκευή του

Στην τρίτη του γενιά το Nissan LEAF θα είναι εξοπλισμένο με νέες μπαταρίες από την Envision, που θα παράγονται σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζεται δίπλα στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τελευταίο θα είναι αυτό που θα αναλάβει την κατασκευή του μοντέλου. Οι νέες μπαταρίες λέγεται πως θα προσφέρουν 30% αύξηση στην ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις μπαταρίες του τρέχοντος μοντέλου, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία.

Θα λανσαριστεί στις αγορές το 2026

Το λανσάρισμα του νέου LEAF υπολογίζεται πως θα γίνει το 2026. Αξίζει να σημειωθεί πως θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-EV, όπως τα Nissan Ariya και Renault Megane E-Tech.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις